Ето какво значи, ако котката обича да спи в леглото ви

Котките прекарват голяма част от живота си в сън. Може и да не сте забелязали, но вашата котка спи по 16-20 часа в денонощие. При това понятията дрямка, сън и дълбок сън се различават.

Всяка фаза се съпровожда с определени физиологични процеси. Те могат да спят където намерят и по всяко време. Често вашата котка идва да спи и във вашето легло. Защо? Има три основни причини.

Искат да усетят топлина

Може би вече знаете, че топлото привлича котките: те седят върху лаптопа ви, пекат се на слънце, греят се пред камината и т.н. И познайте какво? Вие също сте един от тези топли обекти!

Котките обичат да се чувстват в безопасност по време на сън

Сънят е този етап, когато котките са най-уязвими. Затова, когато котката идва в леглото при вас, тя наистина иска да се почувства защитена. Бъдете горди, вашата котка ви се доверява.

Те просто ви обичат

Вашата котка живее с вас, затова и ви обича. Казват, че котките не умеят много да показват любовта си, но всичко зависи от характера на животното. Котктие изразяват своята любов, когато отъркват във вас, играят си с вас, мъркат и стъпват на гърдите ви, облизват ви и ви съпровождат навсякъде. Да лежат в едно легло с вас е още един начин да изразят любовта си.

Източник: https://www.webmiastoto.com