Голямата глупост на това “да го вържеш” с дете

Появата на бебето ще разбие пъзела на връзката ви обратно на съставните му части. Да го подредят успяват само най-добрите…

Не, мъжът до вас не е кон и бебето не е верига, с която да го спънете, за да не ви избяга.

Няма статистика за това колко връзки са били разбити и колко деца са обречени да растат с нещастни родители, заради женската глупост да “вържеш” някого с бебе. Но по опита си съдим, че са ужасно много. Учудващо е, че при това положение все още жени от всякакви възрасти вярват, че да родиш дете означава да сложиш катинар на врата на мъжа си и да завъртиш ключа.

Щастливият живот заедно няма нищо общо с “връзването”. Да се чувстваш щастлив до една жена значи да чувстваш, че трептите на една честота. Че мислите като едно, че тя те подкрепя и разбира, но и провокира, че те привлича, че я привличаш, че ти е приятел. Че гледате в една посока и виждаш бъдещето ви заедно. И нямаш търпение да дойде това общо “утре”.

А сега помислете: виждали ли сте щастливо куче, вързано с метър и половина синджир? 

Мъжът, върху когото сте стоварили тежестта на нааканите памперси, списъците за пазаруване, излишните си килограми и вечната критика не е мъжът, когото правите щастлив.

Мъж, който се чувства вързан, рядко се чувства свързан.

Направете услуга на бъдещите си бебета. Открийте мъжа, с когото ще се смеете заедно, ще се държите за ръка и с когото ще градите живота си заедно като равни. С когото няма да си доспивате, защото ще си говорите до късно и все ще има какво още да си кажете.

Когато детето се появи, ще ви бъде трудно. Недоспиването ще ви блъсне като товарен влак. Гърдите ще ви болят, приятелките ви, работата ви и дрехите с размер S ще ви липсват, а домът ви ще мирише на мляко и ако. Мъжът ви ще се опитва да ви подкрепя, но често няма да знае какво да прави, а едносричното общуване, разсипано от тежестта на постоянната умора, ще го кара да се чувства отхвърлен. Понякога ще си намира извинения да не си е вкъщи, защото и за него стресът идва в повече. Приятелите ви ще се обаждат само за да питат как е бебето, сякаш вие като двойка окончателно сте заличени от пейзажа. На запад наричат този период “baby quake” и сравнението на появата на бебето със земетресение трябва да ви казва достатъчно.

Мъжът, който е “вързан” ще свикне да носи цялата си заплата вкъщи. Ще понася кавгите за това, че пак е купил грешен размер памперси, ще замълчи за това, че вече трети месец ви гледа само по клин и суичър. Когато сядате да вечеряте заедно, погледът му ще блуждае, а липсата на внимание само ще ви прави още по-крива и агресивна.

След няколко месеца вече ще пишете във форум за мами: “Мъжът ми си има любовница, какво да правя?”.

С мъжът, с когото се обичате, сигурно ще започнете да се карате по-често. Но ще се борите за своя половин-един час заедно, докато бебето спи. Дори ще се опитвате да изгледате заедно по някой филм. Понякога, когато нервите и на двама ви са опънати като ластици, някой неочаквано ще се пошегува и смехът ще разсее облаците. Вие ще се сещате пак да се обличате хубаво за него. Той ще настоява да измие чиниите вместо вас, макар току-що да се е върнал пребит от работа. Може да започне да ви нарича “маме” на галено, от което хем ще ви става мило, хем ще ви домъчнява за влюбеното момче, което виждаше във вас безгрижното момиче. Но ще отгледате дете, което ще научи какво значи двама души да посрещат проблемите заедно.

Не преследвайте мъже, които да вържете, за да се направите нещастни взаимно. Открийте онази любов, от която и двамата никога да не искате да избягате.

Източник: http://www.missbloom.bg