Как да тренираме мозъка ни, за да спре да се тревожи

Животът често ни изправя пред изпитания на духа и тялото. И ангажира ума ни с проблеми – кои малки, кои по-големи…

Но когато става въпрос за психичното ни здраве, трябва да сме наясно как да се справяме бързо и лесно с тези пристъпи на тревожност.

Има 3 простички правила, които веднага действат успокояващо, когато изпаднем в състояние на загриженост и задълбаване в проблемите ни.

Кои са те:

  1. Ако често се тревожите, че времето ви не достига за нищо и това е постоянен проблем на съзнанието, то не е никак лоша идея да започнете да си правите списък със задачите за деня и да се научите да живеете по-организирано.
  2. Ако проблемите на съзнанието ви ще изглеждат смешно и дори безумно след 1 година, то тогава това не е истински проблем и не е нужно да ангажитате ума си с тези дребни неща.
  3. Когато се притеснявате или се намирате в ситуация, в която се чувствате некомфортно просто дишайте, не взимайте важни решения, докато сте в състояние на висока емоционалност. Първо мислете, после действайте.

Така или иначе бъдещето е несигурно и имаме избор как да изживеем живота си – постоянно притеснявайки се какво ни очаква, или фокусирайки се върху хубавите мигове, които предстоят.