Как трябва да свалят килограми различните зодии

Как трябва да свалят килограми различните зодии | Диана

Всяка зодия си пада по определени храни, но прекаляването с тях често води до трупане на излишни килограми. Избавянето от тях също изисква различен подход от всяка зодия.

Овен

Хората от този знак се отнасят към огнената стихия и пикантната храна ще им помогне за по-бързо изгаряне на калориите. Подходящи за ускоряване на метаболизма са индийските блюда, вишни, целина и пъпеш. От физическите натоварвания за Овена са полезни ездата и плуването.

Телец

Родените под този знак обикновено имат слабост към алкохола. Да намалят количеството на употребяваните спиртни напитки е първата крачка към стегнато тяло. Строгите диети не се отразяват на Телците. Но голям ефект имат тежката атлетика, кикбоксът или някакви други интензивни силови тренировки. Резултатът няма да закъснее.

Близнаци

На представителите на този знак е близка въздушната сфера. Най-добре е да се занимават с бягане, плуване или да карат велосипед. Близнаците, които си падат по купони, може да ходят и на танци. Задължително трябва да изключат от менюто си захарта и солта.

Рак

Хората от този знак са представители на водната стихия. Те обичат да си похапват всякакви сладки нещо и това може да погуби фигурата им. И не само трябва веднага да се откажат от пасти и сладоледи, но и да спрат да използват храната като форма на емоционално утешение. Раците трябва да започнат от духовното си състояне и да се научат да контролират емоциите си. Пръв помощник у дома в свалянето на килограмите и стабилизирането на вътрешната хармония ще им бъде пътечката за бягане.

Лъв
Представителите на този огнен знак още от рождението си са склонни към конкуренция и спорт. Те могат да се съревновават и в отказването от алкохола и сладкото. След това да си изберат подходящо физическо натоварване според настроението – важното е да бъдат постоянно в движение.

Дева

Дишането на Девите се учестява само при вида на тестени изделия. За да се избави от излишните килограми, Девата просто трябва да се откаже от изкушенията си. Холестеролът е главният й враг. Може да се храни по няколко пъти на ден, но порциите да са малки. Девите нямат склонноста към физикултура, но дългите разходки за собствено удоволствие може да им харесат. Плюс домакинстването, което им е любимо занимание.

Везни

Те се отличават с особена безотговорност по отношение на храненето. Правят го нередовно и килограмите веднага скачат. Ако преминат към строг график на хранене и го спазват, Везните бързо ще върнат идеалната си форма. Формулата е проста три пъти хранене на ден и много вода. Подходящи за тях са отборните спортове, като волейбол, баскетбол и пр.

Скорпион

За родените под този знак са подходящи продукти с близко до нулата съдържание на калории: вишни, диня, целина, ябълки, моркови, спанак. Скорпионите си падат по екзотични продукти и китайската кухня може да стане приятно откритие за тях. Важното е да следят за мазнините. Танците и бойните изкуства са отличен вариант за гъвкаво и стройно тяло, а сексът е най-добрият способ Скорпионите бързо да свалят килограми.

Стрелец

Бягане, катерене по скали и екзотични пътешествия – това е, което поддържа в отлична форма Стрелците. Що се отнася до диетите, то просто трябва да изключат от менюто си тестените изделия, месото и захарта. Макар и временно, вегетарианството бързо и полезно ще им помогне да свалят излишните килограми.

Козирог

Представителите на този знак нямат нужда от особено физическо натоварване. Достатъчно е редовно да се разхождат или плуват, като го правят за удоволствие. Така ще си върнат формата бързо и ефикасно. Морето и слънчевите лъчи също помагат на Козирозите. Всичко това може да бъде подкрепено от диета с ниско съдържание на въглехидрати и богата на белтъчини.

Водолей

Водолеите са скептично настроени към всякакви спортни занимания. За тях са подходящи продължителни разходки, особено на колело. Задължителна за тях е средиземноморската диета – продукти с ниско съдържание на белтъчни мазнини: пилешко и риба, зеленчуци и плодове, маслини и зехтин.

Риби

Най-добре е Рибите да спазват диета с ниско съдържание на мазнини. Просто трябва да заменят месото с риба и да стоят далеч от захарта. Може да утолят глада си с чиния зеленчукова супа. Разбира се, като представители на водната стихия, те трябва да се занимават с плуване.

Източник: Myclinic.BG