Билката дебелец цери кокоши трън лесно и бързо

Билката дебелец цери кокоши трън лесно и бързо | Диана image 1

Малко повече за кокошия трън 

Появата на кокошият трън е причинена от човешкия папилома вирус. Любимите места за поява на папилома вируса са краката и ръцете, но не се изключва неговата поява и на другите части на тялото. По рядко той се появява по раменете или подбедрицата, но появи ли се и там чувството си е все неприятно и болезнено. Той враства толкова дълбоко и това прави неговото лечение за премахване доста трудно.

Щом забележите, че на тялото ви се е появил кокоши трън – вземете мерки, оставите ли всичко така рискувате вируса да се разпространи, а така лечението му се усложнява още повече. Знайте, че това не е само обикновен козметичен проблем, защото причинява доста силна болка при натиск.

Това ще ви пречи да ходите спокойно или да извършвате ежедневните си дейност с ръцете, защото както споменахме любимите места за появата на кокоши трън са стъпалата и дланите.

Малко за кожата

Казахме, че той може да се появи на различни места по тялото, но все пак предпочитаните са ръцете или краката. Нека кажем няколко изречение за кожата, за да достигнем помогнем при описанието за причините за появата на кокоши трън. И така кожата е покрита с епидермис, чиято функция е да защитава от външни вредители. Постоянното образуване на рогово вещество от клетките, които се намират на повърхностния слой на епидермиса също пазят кожата от всеки вредител. Самото рогово вещество се опреличава, като пърхот и постоянно се „подменя“. Самите стъпала на краката са една от частите на тялото върху, която се оказва най-големия натиск. Поради постоянното въздействие на външни фактори и непрекъснатия натиск на стъпалата, риска от появата на кокоши трън там е най-голям.

Причини за появата на кокоши трън 

Зоните, които предпочита са ръцете и краката, по другите части на тялото кокошият трън се появява рядко. Причините за неговото развитие са доста и все разнообразни. Все пак за да се появи по краката на човек са виновни най-вече обувките. Ако ръбовете или шевовете на обувките ви ви убиват това увеличава риска от появата на кокоши трън. Също така, ако усещате песъчинки в обувката, това дразни кожата постоянно. Самият натиск на едно и също място довежда до „натъпкване“ на епидермиса навътре. Роговият слой също се вмъква навътре и на това място се появява жълтеникавия кокоши трън. Постарайте се да премахнете дразнителя, защото рискувате да се пови кокоши трън на мястото на което се оказва натиск непрекъснато.

Кратко описание на билката дебелец 

Белоцветен дебелец или алпийска роза, с което и от тези две имена да назовете билката няма да сбъркате. Характерното за него, е че той е от семейството на Дебелецови. Многогодишно растение е, което достига до височина над много 20 сантиметра. Той се отглежда в домашни условия, защото е непретенциозна билка, която издържа на суша и слънце. Има уникални лечебни способности, като за лекуване се ползват най-вече листата му. Те се прилагат при ужилване на насекоми, брадавици, херпес, болки в ушите, изгаряния и други. Днес обаче сме се съсредоточили върху представянето на рецепта с дебелец, която се ползва за убиването на кокоши трън.

Химичен състав на билката дебелец 

Дебелецът е една билка, в състава на която има смола, билкова слуз, въглехидрати, танини, масло, флавоноиди и киселините – ябълчена и мравчена. Тези му вещества ще спомогнат за убиването на кокошия трън заедно с неговия корен независимо колко на дълбоко е той.

Това, което трябва да предприемете, като лечение е много лесно, не се влагат кой знае какви усилия, така че нямате извинение да не използвате билката и да се отървете от кокошия трън само за 4 дена с едно листо от дебелец.

Премахване на кокоши трън с билка дебелец 

Метода по отстраняването на кокошия трън се състои с това да откъснете едно листо от билката. След това внимателно с помощта на клечка за зъби или игличка обелвате неговата ципа. Обелената част на листото поставяте върху кокошия трън. Залепяте с лепенка, за да стои неподвижно, защото трябва да преспите с „компреса“ На сутринта махате лечебното листо и вечерта слагате ново. Прилагайте лечението 4 дена (ако се налага можете да го удължите, без притеснение, че ще ви навреди по някакъв начин) и папилома вируса ще изчезне от тялото ви, дискомфорта и болката ще изчезнат напълно.

Не е нужно да използвате скъпите медикаменти или модерната медицина, за да отстраните кокоши трън щом насреща имате толкова ефикасен лек в лицето на една разпространена и лековита билка.

Други средства за премахване на кокоши трън от народната медицина 

1. Чесън – едно лечебно средство, което може да се справи и с кокошия трън. Рецептата е лесна. Трябва ви само скилидка чесън, която да смачкате на каша. Тя се налага върху засегнатата зона и отгоре се залепя лепенка. Действа цяла нощ. Преди да направите компреса, обаче трябва да „размекнете“ кокошия трън. После намазвате кожата около него с мазен крем или мазнина. Всичко това се прави, защото чесънът е силен илач има опасност от изгаряне на кожата.

2. Домат и аспирин – размеквате кокошия трън и върху него слагате таблетка аспирин. Режете парченце домат и го поставяте отгоре (над аспирина). Бинтовате и не сваляте компреса 10 дена. Когато го свалите кокошия трън трябва да падне, наподобява коричка на рана.

3. Луковица на кокиче – разрежете луковичката на кокичето на две части. Наложете едната върху кокошия трън ( там където е разреза е „лицето“ на илача, което ще наложите). Направете превръзка с бинт и стойте с нея цяла нощ. Прилагайте процедурата всяка вечер до постигането на желаните резултати.

4. Змийско мляко – ползват се пресните листенца на змийското мляко. След като ги наберете ги измивате добре и после изстисквате техния сок. С него се намазва кокошия трън по 3-4 пъти на ден.

5. Прополис – парченце пчелен клей с размерите на кокошия трън се налага върху него. Залепяте го здраво с лепенка и стоите така 24 часа. Пчелният клей се сменя на всеки 24 часа, а лечението продължава докато кокошия трън изчезне.

Горене на кокоши трън 

1. Горене с калиев перманганат – методът е доста агресивен и трябва да бъдете внимателни. На първо време е добре да разчоплите кокошия трън. После взимате лейкопласт и в средата му изрязвате дупчица, през която да се покаже кокошия трън, а кожата около него да е защитена от остатъка на лепенката. Върху кокошия трън слагате няколко кристалчета от калиевия перманганат. Закрепвате ги с помощта на още една лепенка. Спите така и на сутринта сваляте лепенките. Правите процедурата, докато кокошия трън изчезне.

2. Салицилова киселина – пак се изрязва лепенка с дупка по средата.  После поръсвате кокошия трън с малко салицилова киселина на прах. Отгоре слагате малко памуче и пак лепенка. Спите така и на сутринта сваляте. Правите процедурата до излекуване.

Премахване на кокоши трън с лазер 

Може да изберете и тази процедура. Тя се прави под местна упойка и вие не усещате никаква болка. Специалистите казват, че не остават белези, така че това не бива да ви тревожи. Самата процедура е кратка около половин час, дори и по-малко.

Лепенки и средства за премахване на кокоши трън 

Ако сте решили да не се доверите на народната медицина, за да се справите с кокошия трън ви запознаваме с едни ефикасни продукти, които можете да закупите от аптечните мрежи.

1. Urgo Coricide – това са вид лепенки, които са напоени с бял пчелен восък и салицилова киселина. Те спомагат за изгарянето и премахването на кокошия трън. В една опаковка има 12 броя пластири, които струват около 7 лева.

2. Шол спрей – използва се за напръскване на кокошия трън. След напръскването той трябва да е умъртвен и сам да падне до 14 дена. Ако резултатите не са на лице се чакат 14 дена и процедурата се повтаря. Самият спрей е доста по-скъп от лепенките, около 70 лева.

3. Мехлем Мазолек – използва се за намазване на кокошия трън всяка вечер.