Изпитан природен лек при кокоши трън

Изпитан природен лек при кокоши трън | Диана

Лекарство от народа при наличие на кокоши трън

Кокоши трън се лекува и в домашни условия. Ние ви предлагаме да се ориентирате към използване на рецепта с прополис. Средството няма нужда от допълнително представяне. То служи за профилактично лечение на най-различни болестни състояния.

Премахване на кокоши трън с прополис (пчелен клей)

Кокоши трън се образува в резултат на нарушена обмяна на веществата на кожата. Поради тази причина се наблюдава по-голямо отлагане на мазнина, а също така и на кератохиалин. Роговото вещество, което се образува от тях, стопира навлизането на вредните вещества именно в тази част от кожата. За проблема има решение и то се нарича прополис. Той по ефикасен начин се справя с инфекцията.

Всички пчелни продукти са препоръчителни за човешкия организъм. Прополисът е известен още под наименованието пчелен клей. Той е природно лекарство, борещо различни по вид инфекции. Може да го приемате под формата на спиртна тинктура, като го разредите с вода. Помага при наличие на грип, настинки и простуди.

Прополис се използва при съществуващи рани и възпаления по кожата. По-специално за кокоши трън средството действа на следния принцип: Взимате малко парче пчелен клей (с големина на грахово зърно) и поставете върху засегнатото място по кожата.

След това залепете с лепенка. Дръжте по този начин в рамките на 2 последователни дни. След като минат, трябва да го отскубнете. Хора, които са изпробвали този лек в дома си, твърдят, че след извършване на подобна „операция“, кокоши трън не се появява отново. Нищо не ви коства да опитате.

Не са ви нужни финансови средства или време, с което може би не разполагате в момента. Сложете парчето, изчакайте 2 дни и след това инфекцията ще бъде отстранена. При положение, че се справите с кокоши трън навреме, вие се предпазвате от сериозни проблеми в бъдещ план. Изпробвайте го, за да получите максимално облекчение.