Билката котешка стъпка лекува рак

Билката котешка стъпка е позната още като див босилек или черновръх. Най-разпространеното наименование идва от цветчетата ѝ, които досущ приличат на котешки лапички. Днес тя може да бъде открита почти навсякъде из Родопите, Стара планина и Средна гора.

Котешката стъпка се използва от хилядолетия като мощна билка. Когато дяконът Левски бил свещеник, той лекувал всяко заболяване с настойка от това растение. Смята се, че именно котешката стъпка е панацеята срещу най-страшното заболяване – рака.

В наши дни доказаните лечебни свойства на котешката стъпка са много. Тя се използва успешно за регулиране на кръвното налягане и артериалната проходимост. С нея се лекуват миоми и всякакви ракови образувания.

Котешката стъпка пречиства бъбреците и повлиява добре на състояния като гастрит, цистит, Паркинсон. Подходяща е за диабетици. Освен това с котешка стъпка се лекуват още всички кожни заболявания, като екземи, кокоши трън и повърхностни рани.

Има редица проведени тестове, които доказват най-мощната сила на котешката стъпка – да лекува рак. При прилагане на билката върху мишки, болни от рак, те се възстановяват напълно, без следа от болестта.

Настойка от котешка стъпка се прави, като 1 с.л. котешка стъпка се залива с 400 мл вряща вода. Оставя се за 10 минути да се запари, след което се прецежда. От полученото се пие по 3-4 пъти дневно, преди хранене. Не се препоръчва на бременни, кърмачки, малки деца и хора с всякакви сърдечно-съдови заболявания.

Освен тинктура, от котешка стъпка се прави и спиртен извлек. За целта в буркан се слагат пресни листа и цветове от растението. Отгоре се заливат със спирт. Оставят се на тъмно в хладилник или мазе за около месец.

Когато е готово, се прецежда. От полученото се приемат по 3-4 капки на ден, разтворени в чаша вода, половин час преди хранене. По този начин се засилва имунитета, лекуват се грип, Паркинсон и всякакви леки и по-тежки настинки.

Лапи от билката пък се прилагат за лечение на всякакви повърхностни рани и кожни проблеми.