Котешка стъпка – вълшебната билка без аналог

Котешка стъпка може би е билката с най-разностранни ползи! След като наскоро стана ясно, че билката котешка стъпка лекува рак, сега наяве излезе нова полза от растението. Тя е свързана с високото кръвно и намаляването му, съобщава Doctorbg.net.

Котешката стъпка действа изключително добре за отпушване на артерии. Тя прави проводимостта им много по-добра, улеснявайки преминаването на кръвта.

Освен че отпушва артериите, билката е в състояние и да ги предпазва от запушване. Тоест още преди да се появи сърдечен проблем, котешка стъпка го спира. Всички тези ползи правят растението много полезно за сваляне на кръвното налягане . Проблем, който се получава вследствие именно на сърдечни смущения в организма.

За да се възползвате по най-добрия начин от тези лечебни свойства на котешка стъпка, можете да си направите чай от билката. Запарете 1 суп. лъж. от нея в 400 мл. вода и изчакайте 20 минути. После прецедете. Отварата се пие преди всяко хранене. Приема се, че човек се храни поне три пъти на ден. Това значи чаят да бъде разпределен на три за целия ден.

Важно е да се уточни, че може да се пие и четири пъти (тоест да се раздели отварата на четири), но в никакъв случай не може да се пие по-малко от три пъти на ден. Цялото лечение може да продължи 7 дни. Ефектът е дълготраен. След това човек няма да има сърдечни проблеми с месеци.

Ако искате лично да си наберете котешка стъпка, можете да я потърсите в районите на Стара планина, Родопите и Средна гора.

Ползите от тази билка са учудващо много. Освен че може да се използва за лечение на рак и пази от инфаркт и инсулт, тя е много полезна и при бъбречни кризи. Лекува цистит и камъни в бъбреците. Диабетиците също имат полза от консумирането й.

Ако нямате възможност да си набавите котешка стъпка от българските планини, можете да я намерите в билковите аптеки. Успех!