Какъв е символът на вашето име и какво разкрива то за вас!

Името на човек предопределя неговите характер и съдба. Или поне това проповядват в много древни култури.

Индианците например са кръщавали потомците си с имена на животни, природни стихии и растения, защото вярвали, че техните символи ще оставят силен отпечатък върху личността на детето. И до днес се смята, че всяко име отговаря на даден символ, макар и той все по-рядко да намира мястото си в нашата култура.

За да разберете, какъв е символът на вашето име и какво разкрива той за вас, според древните вярвания, е нужно само да съберете числата на отделните букви, като следвате таблицата и после да редуцирате резултата до едноцифрено число.

Пример: Виkтория = 4 + 6 + 2 + 2 + 3 + 6 + 6 + 6 = 35 = 3 + 5 = 8

Кон

Хората, чието име носи символа на коня, се отличават с една загадъчна непримиримост и непокорство. Те винаги се бунтуват срещу несправедливостта, лъжата, тиранията и последното, което могат да направят е да седят и да гледат безучастно. Обожават живота и свободата, за тях тя е най-ценното им богатство. Но това съвсем не означава, че не са способни да създадат семейство, напротив. Просто са от онези хора, които никога няма да направят нещо необмислено заради моментна прищявка. Когато решат да свият гнездо и да се установят, обикновено го правят завинаги. Но, ако се опитате да им налагате собствените си ограничения или да ги вкарате във вашите релси, ще ги загубите.

Змия

Може би очаквате да ви кажем, че тези, чието име носи символа на змията, са зли, опасни и фатални, но това не е точно така. Всъщност, те са строги, но много справедливи. Никога не нападат, ако не са били наистина предизвикани. Отличават се с изключително добре развита интуиция и бързина на мисълта. Мразят застоя и страдалчеството. От тях едва ли ще чуете да се оплачат, че нещо им тежи, няма да ги видите и да се самосъжаляват. Това е против природата им. Много борбени и пробивни личности, които са способни да се адаптират към всяка новост.

Слон

Мъдрост, чувственост и блестящ ум – това са думите, описващи най-добре хората, носещи име, чийто символ е слон. Отличават се със своята харизма и чар, винаги печелят симпатията на околните. Не си падат по празните приказки, предпочитат действията. Обикновено са добронамерени и много чистосърдечни, но ако ги предадете, обидите или пък още по-зле – ако нараните техен близък, са способни да минат през вас без да им мигне окото. Това са истински хора на честта.

Котка

Личности, които притежават уникална гъвкавост на съзнанието. Доста често това са и едни от най-успелите хора, защото природата ги е създала така, че винаги да надушват начина и средствата за успех. Понякога изглеждат потайни и замислени, но това е защото са доста предпазливи. Те са и отлични анализатори. И докато вие още се опитвате да разгадаете какво се върти в главата им, те вече знаят що за човек сте само по начина, по който държите чашата си.

Орел

Гордост, чест и гениалност – това са хората – орли. Според индианските вярвания, орелът е един от най-великите символи, защото лети най-близо до Върховното Същество (Уакан-Танка, Слънцето, Творецът, Старецът, както го назовават в различни индиански езици). Именно затова и неговите пера служат за направата на бойния накит на много племена. Във Фън Шуй пък орелът е символ на остро духовно зрение. Личностите, носещи в името си знака на тази велика птица, са родени лидери. Те са непреклонни, силни, страстни, понякога властни и природно интелигентни.

Делфин

Келтите свързват символа на делфина с лечебната сила на водата, чистата любов и здравото приятелство. Според вярванията, хората носещи имена, покровителствани от делфина, са едни от най-честните, мили и чистосърдечни личности. Те са изключително привлекателни и успяват да заразят всички със своята харизма. Приветливи и много усмихнати. За римляните, делфинът е бил символ на спасението, защото напътствал моряците в откритите води. И до днес се смята, че хората – делфини са Божи пратеници, които имат мисия да възстановяват хармонията на Земята.

Лисица

Хитри и много находчиви личности. Тези хора имат уникалната дарба да оцеляват във всякакви ситуации. Каквито и несгоди и изпитания да им поднесе животът, те някак винаги намират сили да се съхранят и да продължат напред. Във някои култури, лисицата е смятана за посредника на Бог между живите и мъртвите. В Китай тя е символ на богатство и мощ.

Прилеп

В много култури, прилепът е най-черният символ, защото вещае нещастие, тъмнина и смърт. Но за древните гърци и някои африкански племена, прилепът е свещен знак на майсторското ораторство и бистрия ум. Около хората, носещи име, чийто символ е прилеп, витае една тайнственост, която понякога може са бъде фатална. Те са много обаятелни натури и винаги печелят интереса на околните. Предизвикват респект и уважение, но понякога изглеждат и доста строги и дори студени. Истината обаче е, че за каменните им лица се крие една уникална чувственост, която обаче само те решават на кой да разкрият.

Куче

Кучето е символ на вярност, лоялност и доброта. Хората, чието име е покровителствано от кучето, са изключително всеотдайни личности. Те са прями, честни и доблестни. Не си падат по мръсните игрички, лицемерието и подмазването. Предпочитат да загубят с достойнство, отколкото да спечелят нечестно. Също така, предпочитат да кажат истината, каквато и да е нейната цена за тях, вместо да излъжат, за да си спестят неприятностите.