Случайно ли губим, или чупим вещи?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Предците ни са вярвали, че всеки предмет има душа. Представяме Ви някои от вярванията им за причините да губим или чупим различни предмети.

Какво означава, ако загубим вещи

Прадедите ни са вярвали, че всеки предмет има „душа”. Ето защо, ако някоя вещ „се държи странно”, губим я, чупи се или изчезва мистериозно, за тях е имало някакви обяснения, които са се пренесли дори и в по-модерни времена.

Например: Ако ви се счупи токче, това означава появата на ново гадже. Само че връзката ще ви донесе разочарование, фалшиви надежди.

Според поверието, ако счупите гребен, това означава, че хората разпространяват клюки за Вас.

Счупите ли обицата си – ще научите дълго прикривана тайна.

Според поличбата, ако звънецът на входната врата е спрял да работи изведнъж, това вещае следното: Мислите прекалено много за другите, живеете с техните проблеми. Време е да „превключите” върху себе си и близките си, но да не разказвате непрекъснато за семейните си проблеми.

Спрял ли е часовника, значи някои важни неща ще замрат. Ако ви се счупи часовника на ръката, поверието гласи да не давате този ден пари на заем, понеже едва ли ще си ги получите обратно.

Загубите ли химикалка – важен въпрос ще се реши без вашето участие.

Загубите ли ключовете от дома си – това говори за силна умора и желанието ви да останете сам. Ако ключовете са изгубени извън дома ви, това разкрива, че не се чувствате щастлив, и дори, че се намирате на ръба на депресията.

Загубените вещи разкриват какво ни липсва или не ни достига в ежедневието. Такова е положението и със загубените ръкавици. Според поличбата това гарантира бързо освобождаване от дълго притесняващите ни проблеми.

Загубата на малка сума пари гарантира, че предстоят големи загуби в отношенията и делата ви. Ако сумата е голяма – това е добър знак. Означава край на черния период в живота ви. Идват щастливи дни!

Разбира се, имайте предвид, че всеки избира да вярва или не в старите поверия и е добре да ги приемаме, макар и “с едно наум” и в никакъв случай да не смятаме, че те са определящи за живота ни.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]