Човек си избира сам богатството, здравето и щастието

Рецептата на Вадим Зеланд за щастие и мъдрост.

Идеите на Вадим Зеланд, описани в книгите му, имат много последователи по целия свят. „Транссърфинг на реалността” е преведена на 20 езика. Много от читателите на Зеланд твърдят, че съветите на писателя са направили света им по-добър и светъл. Основната му трактовка е, че съдба няма, въпреки че милиони хора поколения наред са вярвали и вярват в обратното. Според Зеланд богатството, здравето и щастието човек избира сам, подобно на взети вещи от шкафа.

Чудото става само в случай, ако счупите първичния стереотип и почнете да мислите не за средствата, а за самата цел.

Научете се да се наслаждавате на лошото време, на опашките, на задръстванията, на проблемите, на всяко негативно явление.

Този особен мазохизъм постепенно ще разчисти небето над вас. Струва си да се замисляте само за това – каква изгода можете да извлечете от едно или друго досадно обстоятелство. А това ще стане точно така – сами ще се убедите нееднократно…

Когато престанете просто да искате и се пренастроите към получаване, тогава ще ви се въздаде.

Най-трудното от всичко е чакането. При това трябва да се запази спокойствието, което вие като стопани на ситуацията ще си изработите. Необходимо е да издържите изпитанието, ще има продължителна пауза, в която нищо няма да се случва.

Когато проявявате недоволство от нещо или псувате някого – правителството, държавните служители, футболистите, времето, колегите, съседите, карате се на близките и децата – вие излъчвате в огледалото на света непригледен образ и получавате съответстваща реалност като отражение.

Позволете си да сте самите себе си. Това означава да се приемете с всичките си несъвършенства. Позволете и на другите да бъдат себе си. Това означава да смъкнете от тях проекциите на своите очаквания. Ако успеете да го постигнете, резултатът е сигурен. Ситуация, в която един иска нещо, което за другия е неприемливо, по невероятен и чудесен начин ще се разреши от само себе си.

В реалността ви се прожектира този филм, който вие въртите във „вашия проектор”. Каквото нарисувате, това и ще видите. Проблемът е само, че хората правят точно обратното. Каквото виждат – това рисуват. Разбирате ли разликата?

Ако понякога ви се струва, че не сте от този свят или нещо не наред става с него – значи вие почти или съвсем вече сте се събудили – това е страхотно.

Ако вие упорито и непреклонно въртите в мислите си филма за стъпките към Целта, реалността рано или късно ще се натамани в съответствие с вашия „филм”. Реалността няма къде да ходи, такава е същността ѝ. Не само вие зависите от реалността, но и тя от вас. Въпросът е кой държи Инициативата.

Това, което не трябва да правите в никакъв случай, е да се разочаровате от своя живот. Да не мислите, че не ви се получава, че не сте успели в живота. На никаква възраст не е добре да се разсъждава по този начин. В този живот нищо не е напразно и случайно. И всичко едва сега започва – във всеки един момент, при всякакви условия и обстоятелства.

По материали на transurfing-real.ru