Какво могат да научат жените от мъжете?

Какво могат да научат жените от мъжете? | Диана

Откакто свят светува за мъжете и за жените се мисли като за представители на два съвсем различни биологични вида. Всеки от тях се бори за своето място под слънцето, опитва се да докаже превъзходството си и търси начин на доминира. Много често обаче, този наложен стереотип на съществуване бива опровергаван от твърдението, че едните без другите не могат. И всеки пол може да бъде полезен с нещо на другия. Така че тук възниква въпросът:

Какво могат да научат жените от мъжете? И има ли нещо, в което мъжете действително са по-добри?

Жените могат да се научат от мъжете на умението да мълчат

Жените са известни със склонността си към прекалено много приказки, обстоятелствени обяснения и подробни описания. И поради тази причина често остават нечути и неразбрани. За разлика от тях, повечето мъже говорят само тогава, когато сметнат за правилно. Не че се опитват да доминират. Те просто не обичат празнословията. И е факт, че колкото по-малко говорят, толкова по-загадъчни и интересни като личности са. Че всъщност знаят много повече, отколкото предполага привидно „мълчаливият“ им характер. Така че разчупи общоприетото мнение и се научи да слагаш спирачки на привичната си словоохотливост. Ще видиш как околните ще започнат да уважават както мнението ти, така и мълчанието ти.

Жените могат да усвоят от мъжете волята им за победа

По презумпция, жените са по-добри сътрудници, но мъжете са онези, които познават тънкостите на екипната работа. Груповите занимания, които практикуват от малки, ги учат да имат общи цели, които да постигат с общи усилия, учат ги на толерантност и на селективност в обкръжението, учат ги да разпределят емоциите си на терена и извън него. И постигат успех в повечето си житейски начинания благодарение на.тези умения, а не на коефициента си на интелигентност. Жените правят точно обратното – позволяват на личното отношение да контролира делата им, мислят първо за себе си, а след това за екипа и винаги са готови да се нахвърлят една срещу друга, ако това ще им донесе лична победа. И затова често остават губещи. Научи се да печелиш!

Жените могат да се научат от мъжете да бъдат безпристрастни

Забелязала ли си, че в много отношения мъжете постигат нещо много по-лесно от жените? Това е така, защото за разлика от жените, които се ръководят от емоциите, мъжете са много по-безпристрастни в начинанията си. Те се страхуват много по-малко от последиците от действията си и са готови да предложат онова, което смятат за най-приемливо, без да се притесняват от провал. Вероятно защото знаят, че винаги ще се намери някой друг, който да приеме условията им. Ако искаш да жънеш успех в действията си, пази емоциите за взаимоотношенията с най-близките хора, а в останалите начинания се научи да бъдеш (или поне да изглеждаш) безпристрастна.

Жените могат да се научат от мъжете да бъдат по-дебелокожи

Голям проблем на жените е, че често приемат критиката лично. Те смятат, че ако някой симпатизира на някого, трябва да се съгласява с него (в повечето случаи) и не разбират желанието на половинката си да им се противопоставя открито. Те дори се чувстват засегнати, ако любимият им изрази публично несъгласие. Истината е, че подходът на мъжете е отчасти провокативен, отчасти изследователски и отчасти егоистичен. Противопоставяйки се на дадена идея, един мъж просто я разкъсва на състaвните ѝ парченца, изследва устойчивостта ѝ и показва подкрепа. В същото време иска да се убеди, че половинката му е способна да се аргументира и изпитва вътрешно задоволство, когато вижда гнева й. Всъщност той е далеч от идеята да я унижава. Мъжете просто мислят фактологично и по свой начин изразяват подкрепата и съпричастността си към чуждото виждане. Така че вместо да показваш нокти следващия път, когато се почувстваш засегната от половинката си, поеми дълбоко еъздух и се опитай да мислиш в синхрон с него.

Жените могат да се научат от мъжете да бъдат смели

Но тук не говорим за героична смелост и паднали жертви. Става дума за способността на мъжете да се вгледат във всички неприятни детайли, да се изправят смело с грозните ситуации и да реагират на тях с чувство за хумор и известна дистанцираност. В крайна сметка всеки греши. Важното е как ще реагираш след това – ще запазиш ли достойнството си или ще наведеш глава за наказание.

Жените могат да се научат от мъжете на самоувереност

Мъжката напереност е пословична. Не случайно сравняват силния пол с петела в кокошарника. Но колкото и комична да изглежда тази превзетост, отстрани кара мъжете да изглеждат самоуверени, спокойни и последователни в действията си. За разлика от жените, които са по-скоро чувствителни и уязвими, позволявайки на емоциите да контролират момента. Помни, като жена ти имаш способности, които не би могъл да придобие никой мъж. Способности, които те правят уникална, необходима и ценена. Покажи на околните, че знаеш това.

Жените могат да се научат от мъжете на самооценка

Още от малки, момченцата изказват мнението си, без да позволяват на страха от грешки да спре. За разлика от тях, момиченцата сдържат интелигентността си, изакват предпазливо да се уверят в онова което мислят и едва тогава се изказват. В повечето случаи – прекалено късно. Така в света на възрастните е приета нормата, че мъжете са агресивни, защото налагат мнението си. Дори и идеите им да са маловажни, те пак ще намерят начин да ги изразят. Просто мъжете живеят със себеусещането, че имат някакъв специален принос за всичко, което се случва и трябва да бъдат ценени и уважавани заради това. Не забравяй, хората усещат как възприемаш себе си и ако излъчваш увереност, както и че можеш да им бъдеш от полза – със сигурност ще стане точно така.

от www.MoetoDete.BG