Какво трябва да знаете за Козирога – зодията, която винаги постига всичко, което иска

Козирогът е десетият от зодиакалните знаци. Неговия елемент е Земята. Той е подвластен на Сатурн. Това може би достатъчно добре обяснява неговата амбиция, аналитичност и способност да се посвети изцяло на целите си, докато не ги постигне. Което той неизбежно рано или късно успява да направи.

1. Козирозите са големи максималисти

Когато те трябва да направят нещо – искат да го направят по възможно най-добрия начин. Без значение колко мъки или усилия ще им коства това. Козирозите мразят да оставят нещата наполовина и всъщност никога не го правят.

2. Koзирозите са много търпеливи

Те знаят, че хубавите неща обикновено не стават бързо. Затова и са склонни да изчакат, колкото и време  да е нужно. Те вярват, че накрая нещата винаги се подреждат правилно, стига да си готов, когато настъпи правилния момент да действаш.

3. Козирозите са много аналитични

Те мразят, когато трябва да действат прибързано и много обичат да анализират. Те задължително разглеждат ситуацията от всички ъгли, премислят всички възможни варианти и дали какъв ще е изходът от тях. Чак след това, Козирозите вземат решението си.

4. Козирозите са много практични

Те първо се допитват до разума си и чак след това дават думата и на своите чувства. Те се опитват да стъпват здраво по земята и да не летят в облаците. Освен, разбира се когато не са си взели парашут (шегичка).

5. Козирозите са много организирани

Те умеят да планират задачите си и да си поставят точните приоритети. Обичат да оползотворяват максимално дните, а понякога и нощите си. Винаги са заети с нещо и знаят точно защо ги правят. Това им носи усещане за енергия и пълноценен живот.

6. Козирозите са много дисциплинирани

Когато си поставят определена цел, те ѝ се посвещават. Те правят каквото е необходимо и при това не се оплакват, не си търсят извинения и не „клинчат”. Те не се опитват да минат между капките. Предизвикателствата само ще ги мотивират и ще ги карат да бъдат още по-дисциплинирани, защото те знаят, че с постоянство и хъс се постига всичко.

7. Козирозите са много самостоятелни

Те не обичат някой друг да им се меси в нещата и мразят да им се дават съвети, които не са поискали. Козирозите искат сами да решават кое е най-добро за тях, защото знаят, че никой не може да види света през техните очи.

8. Козирозите са страхотни иноватори

Те са генератори на идеи и винаги успяват да бъдат високо на гребена на вълната. Виждането им е доста оригинално. Създадени са да създават и развиват проекти и да откриват пазарни ниши.

9. Козирозите обичат да доминират над другите

Това е, защото знаят, че обикновено са по-подготвени от всички останали и, че имат по-ясна визия. И както често се оказва – и повече умения. Затова, не им се сърдете, а им се доверете напълно.

10. Козирозите са родени лидери

Те много лесно и естествено увличат хората и успяват да запалят ентусиазма им. Когато са начело на екип, те неусетно превръщат преследването на общата цел в предизвикателство за всеки член на екипа. Създават усещане за общност,  принадлежност и близост.

11. Козирозите са студени отвън, но много топли отвътре

Те не са свикнали да дават израз на чувствата си и на пръв поглед са по-скоро прагматични, отколкото романтични. Но това е това, което се вижда само на повърхността. Всъщност, Козирозите са горещи и страстни натури, които са готови да пламнат само за миг, но с подходящия човек и в подходящата ситуация…

12. Козирозите се раздават докрай

Макар и трудно да създават приятелства, те са готови на всичко за своите приятели! Биха споделили с тях абсолютно всичко, което имат и бха преживели с тях тяхната болка. Те биха водили заедно с тях техните битки. Козирозите знаят какво значи истински приятел.

13. Козирозите са адски злопаметни

Ако веднъж предадете доверието им, не разчитайте някога отново да ви повярват. Ще влезете в „черния им списък” и то завинаги. И колкото и да се опитвате да спечелите отново близостта им, няма да успеете да постигнете това. Козирозите убедено вярват, че доверието е като огледалото – веднъж счупи ли се, връщане назад няма.

14. Козирозите много мразят лицемерието

Те биха направили всичко, за да успеят, но не и просто да си „играят игрички”. Вярват, че един човек трябва да казва това, което мисли, защото така за всички би било много по-лесно и удобно. Но истината е, че именно заради това често пъти на тях самите никак не им е лесно. Хората много рядко са готови да чуят истината, дори когато твърдят, че искат точно това. Въпреки това, Козирозите не биха я скрили, защото просто са си такива, въпреки потенциалните негативи, които може да очакват от това.

15. Козирозите имат нужда често да остават насаме със себе си

Това им помага да успокоят будния си ум и да подредят мислите си. Така те могат и да презаредят батериите си. Затова, не им се сърдете. В такива моменти те не бягат от вас, а се докосват до себе си.

И накрая нещо, с което искам да поздравя всички представители на тази великолепна зодия!

С годините Козирозите стават:
– по-привлекателни
– по-сексапилни
– по-мъдри
– по-силни
– по-опитни
– по-… СЕБЕ СИ!