Какво ви казва с тялото си

Какво ви казва с тялото си | Диана image 1

Следете позата, а не думите на събеседника си.

Думите невинаги отговарят на истината. Затова специалистите по невербална комуникация съветват внимателно да следите позицията на тялото на човека срещу себе си, особено ако го познавате отскоро.

Това е доста полезно в личен план при срещи, тъй като често двама души премълчават много неща от учтивост и това води до усложнение на комуникацията и объркване на емоциите.

Вижте какво той ви казва с тялото си

Искам да те целуна

Ако по време на разговор той постоянно гледа устните ви това е знак, че вече копнее за целувка.

Не ме интересуваш

„Как мина денят ти?“ – всъщност той иска да ви каже „Отегчен съм, искам да си ходя“. Ако постоянно си преглежда телефона и очите му шарят из интериора, то не си губете времето.

Харесваш ми

Не спира да ви докосва, а позата на тялото му е приведена към вас. Ако тялото му е обърнато към вас, но главата му е насочена в различна посока, според експертите това означава, че е неспокоен и не вярва на думите ви.

Уморен съм

Когато е подпрял ръце на главата си, а лактите са на масата, това не е знак, че е заинтересован от разговора ви, а просто е уморен.

Не е нужно да ти казвам истината

Ако често си пипа носа, най-вероятно лъже. Често шаването на очите в двете посоки също е сигнал за това, но понякога то означава, че той се концентрира силно в някаква друга точка, за да си спомни нещо от историята, която разказва.

Искам да се махна от теб

Ако кракът му постоянно се движи, събеседникът ви демонстрира нетърпението си да приключи разговора и да се махне от вас.