Картите Таро вещаят бъдещето с точност

Мистерията около картите Таро вълнува хората от векове.

Никой не може да каже с абсолютна точност кога са се появили картите Таро.

Според някои източници това се е случило в 1329 г.сл.Хр. в Германия. Според други – през 1442 г. в Италия. Трети пък не пропускат да посочат, че самият Нострадамус е ползвал картите Таро, за да гадае бъдещето, най-вече, свързано с политиката, и да прави своите прочути прогнози.

Едно нещо обаче не може да се отрече – че гаданията, направени с карти Таро, са много точни и често се сбъдват.

Дали всеки може да си врачува с тях? Защо не! Трябва само да научите какво точно означават символите на всяка карта и как да ги тълкувате.

Таро
Таро

Всяко тесте се състои от 22 плюс 56 карти, или т.нар. големи и малки аркани. Те са подчинени на четирите основни елемента в природата – Вода, Въздух, Огън и Земя. На всяка карта има различно изображение. Когато гадаете с тях, трябва да ги тълкувате всяка поотделно и всяка, съотнесена към останалите карти.

Специалистите казват, че човекът, който врачува с Таро, предава част от своята енергия на картите.

Затова, когато се „гледа“ на някого, гадателят му дава да разцепи тестето и после ги подрежда пред него. За да не се разконцентрира енергията на картите обаче, не бива да се позволява те да стоят дълго време в чужди ръце. Вярва се дори, че е най-добре Таро да бъдат затворени в кутия или обвити в кадифе, за да не попаднат в погрешния човек.

Единствената карта, която няма свой номер, е нулата – това е Шутът.

Други популярни и разпознаваеми от повечето хора големи аркани са: Императрицата, Императорът, Колесницата, Дяволът, Смъртта и Колелото на съдбата.

Таро
Таро

Картата на Императрицата означава жена, плодовитост и действие. Тази на Императора сочи за стабилност и власт.  Колесницата вещае успехи и победи. Колелото на съдбата символизира кръговратът , а картата на Дявола – хитрост и предателство.

За да можете да гадаете с карти Таро трябва да изучите перфектно какво значат символите на всички карти и да знаете как да ги тълкувате. Освен това, трябва да вярвате в силата им.

снимки: Pixabay

Източник: https://www.ilady.bg/