Любовта решава да умре

Колко време можеш да обичаш без нищо в замяна?

Когато на теб ти пука ужасно много за някой, а този някой не го интересува особено какво се случва с теб, запомни едно – проблемът не е в това, че на теб ти пука твърде много! Проблемът не е в твоите чувства, проблемът не е в това, че си емоционална, че обичаш и те е грижа. Всъщност, дори няма проблем.

Загрижеността не може да бъде проблем, чувствата не могат да бъдат проблем, дори това, което изпитва душата ти не е проблем. Проблем е това, което получаваш от другата страна. Проблем е безразличието, проблем е, че нараняваме хората и дерем сърцата им до кръв, без да подозираме. Проблем е, че даваме надежда, а след това отблъскваме.

Да, любовта не винаги е лесна и не винаги успява да се роди и да живее между двама души. Никой не е виновен, че някой не обича друг. Но всеки е виновен, когато дава напразни надежди, а след това си тръгва без да даде обяснение и да се опита да бъде човек.

Тогава любовта решава да умре, а с нея умира и малка част от теб, защото никоя любов не си отива без последствия, а те най-често са за сметка на наранения. Можеш почти да усетиш как чувствата ти се превръщат в малка птичка, която излита от топлината на сърцето ти и се впуска в див летеж право надолу.

Птичката пада стремглаво, гледа към земята, но не разперва криле. Не може да го направи или не иска да го направи. Малкото ѝ сърце няма воля, малките ѝ криле нямат сила, а ти стоиш и гледаш отвисоко как чувствата ти се разбиват в земята.

Любовта не решава да умре лесно, тя е доста нерешителна в своята природа и трябва да бъде много наранена, за да предприеме последния си полет. Така е и с хората – всеки има своя праг на болка, но в един момент решава да си тръгне и да не се обърне никога назад.

Защото раздаването има своята граница, компромисите имат своята граница, унижението има своята граница. И просто така, любовта решава да умре, защото не заслужава да живее заради някой, който не я вижда, оценява и иска.

Но любовта е феникс и ще се възроди отново от пепелта – по-силна, по-истинска и с огромно криле, готова да лети само нагоре, за да срещне своя любим.