Често ни се налага да посрещаме гости или да се подготвяме за по-официално събитие. Тържествеността на самото събитие, броя на ястията и гостите, вида на порцелана, приборите и чашите, големината на масата… Сложно е, нали? Всички изброени, а и някои други фактори зависят от общоприетия етикет, според който се подреждат приборите на масата ни.
Представяме ви най-стандартните стилове за подредба на масата. Използвайки ги, вие винаги ще се представите добре, дори и пред най-изисканите гости, които може да имате удоволствието да посрещнете на своя празник или събитие.
Това е подредбата при обикновена вечеря вкъщи и при официална такава.
![](https://diana.bg/wp-content/uploads/2016/02/13_1448652638.jpg)
Това е подредба за неформални и официални обществени събития.
![](https://diana.bg/wp-content/uploads/2016/02/14_1448652662.jpg)
Правилната подредба за различни случаи като закуска, обяд, вечеря. Освен това сме показали така наречения Европейски общоприет стил.
![](https://diana.bg/wp-content/uploads/2016/02/15_1448652702.jpg)