Методът на прошката на Лиз Бурбо

Единственият съзнателен метод, за да постигнеш хармония и баланс е методът на Прошката. Това е единственият ефективен начин да се освободиш от болестта си на всяко едно ниво – и психично, и физическо, тъй като той е насочен към изразяване на твоята Любов, но същевременно и към самото сърце и кръвта в твоето тяло.

Ако преживееш отново състоянието на тази дълбока и искряща Любов, кръвният поток буквално се зарежда и активира, носейки нов живот на молекулярно ниво. Тъй като успокоява душата, тази Любов е истинско спасение за твоето физическо тяло. Прошката към другите, както и прошката към себе си, имат силата да трансформират твоето енергийно поле, балансирайки кръвните телца, които се движат из цялото ти тяло. Дори и да ти се струва трудно за вярване и за Ума ти е трудно да го възприеме, все пак опитай поне веднъж.

СТЪПКИТЕ НА ПРОШКАТА.

Ето и стъпките на прошката, през които са минали хиляди хора, получили невероятни резултати. По-добре направи това упражнение в писмена форма първия път. Много по-лесно е, отколкото да се опитваш да го правиш наум:

1. Назови своите емоции (в повечето случаи е повече от една). Осъзнай в дълбочина обвиненията, които произтичат от теб или са насочени срещу теб и позволи на емоциите, с които са свързани да излязат на повърхността. Как се чувстваш?

2. Поеми отговорност. Да поемеш отговорност означава просто да приемеш, че ти самият определяш начина, по който се държиш и това, което си. Открий от какво се страхуваш и осъзнай, че може и ти да бъдеш обвинен в същото нещо. Приеми, че нещо вътре в теб привлича въпросния човек или ситуация в твоя живот, за да ти помогне да преодолееш болката, която е в теб и която дори може да се е загнездила в теб още от детството.

3. Приеми другия човек и се освободи от мисълта за него. Можеш да се освободиш от всичко това и да продължиш живота си, ако престанеш да мислиш за този човек (или ситуация). За да постигнеш това, всичко, което трябва да направиш, е да се поставиш на мястото на другия човек и да започнеш да виждаш нещата от неговата гледна точка, за да можеш да разбереш по-добре неговите намерения. Осъзнай, че той може би обвинява както теб, така и себе си, в същото нещо, в което и ти го обвиняваш. А какво си направил ти, за да го предизвикаш да те обвинява в същото нещо?

4. Прости си. Това е най-важната стъпка в системата на прошката. Тя ти помага да бъдеш в мир и хармония със себе си. Прости си обвиненията и критиките както към самия себе си, така и към другия човек. Имай предвид, че само част от теб е извършила тези неща, които са те довели до тук…. Онази част, която е била наранена. Прости си това, което си направил, каквото и да е то. За да постигнеш това, ти трябва да си признаеш, че имаш страхове, вярвания, нагласи и ограничения, които те карат да страдаш и да постъпваш по определен начин. Приеми се такъв, какъвто си и престани да бъдеш толкова взискателен към себе си. Приеми, че ти постоянно се развиваш.

5. Открий начин да изразиш прошката. За да се подготвиш за стъпка 6, представи си, че си изправен лице в лице с човека, който участва в ситуацията, казвайки му, че тъй като си бил наранен, ти си го обвинявал, критикувал или коментирал неговото поведение. Ако успееш да визуализираш споделянето на тези неща с него, това ще предизвика усещане за мир и свобода, а тогава си готов да минеш на стъпка 6. (NB – Важно е да запомниш, че твоята цел не е просто да съобщиш, че му прощаваш или да поискаш прошка.)

6. Срещни се с въпросния човек. Разкрий на този човек своите мисли и чувства (идентифицирани в стъпка 1), показвайки, че съжаляваш за обвиненията. (Кажи, че му прощаваш, само ако той поиска прошка.)

7. Осъществи връзка с миналото. Прехвърли наум събитията в твоя живот и открий подобно обстоятелство, което е свързано с някакъв авторитет: баща, майка, баба, дядо, учител или друг. Обикновено този човек е от същия пол като човека, който обвиняваш. За да се освободиш, премини през всички тези 6 стъпки с човека от миналото. Ако човекът не е сред живите, можеш да направиш това посредством визуализация.

Премини само през стъпки 1, 2, 4 и 7, в случай че обвинението е насочено само и единствено към теб и няма друг човек, замесен в случката.

Из книгата на Лиз Бурбо „Твоето тяло казва: Обичай се!“

Превод: Елена Терзиева

Източник: http://poznanieto.com