Човешкото тяло може да се самолекува – вижте как да отключите тази сила!

Седем са начините да накарате тялото си да започне да се лекува само, според учените.

Ето кои са те:

1. Вие винаги имате силата да излекувате себе си.

Във физическото тяло са заложени механизми за самолечение, то е снабдено със защитна система, която не пропуска вътрешни и външни патогени. В устройството на тялото е предвиден   процес за  самовъзстановяване  чрез създаване на нови клетки ежедневно. Ние можем да спрем този процес, само ако не вярваме в тази способност  и не даваме на организма, това, от което се нуждае: почивка, правилно хранене и натоварване.

2. Само вие можете да се самоизлекувате.

Никой друг няма да направи това за вас . Създаването на екип, който да помогне в изцелението  е много важно – неговите членове могат да предложат своите познания, идеи, различни гледни точки и, и  най-ценното – тяхната подкрепа. Но  тези хора не могат да ви излекуват – само вие можете това . Това е лично пътуване в  себеоткриването и духовна еволюция. Никой не може да изпита вашите емоции, да разбере как работи ума ви  или как се генерират вашите мисли. Другите могат да ви помогнат да проследите нездравословните модели, но можете да ги промените  само вие.

3. Първо  се лекува душата; след нея се лекуват  ума и тялото.

Душата, ума и тялото имат различни нужди, и ако получават всичко, което им трябва, всички ще бъдат здрави. Но ако нещо  бъде пренебрегнато, се получава дисбаланс и болестите започват да атакуват всичко. Лечението  възстановява връзката между  душата, ума и тялото. И докато медицината работи предимно с тялото, божественото изкуство за лечение ни напомня за необходимостта да се започне от душата, защото тя е – източникът на нашето съществуване, вдъхваща  живот в ума и тялото. Ако започнем от тук, след това всичко останало ще бъде направено автоматично. А какви са нуждите на душата? Да се живее  в радост и със смисъл, да се развиваме, да растем и да изразяваме своята  мотивация чрез мисли, думи и дела.

4. Само Любовта лекува.

Енергията на любовта е изпълнена  с невероятна лечебна сила. Изпращана от вас във  всяка част от тялото, където има болка или неизправност, любовта изпълва  с  обновяваща сила душата и ума. В ума става  преместване на вниманието от откриването на проблема към намиране на  решение, а  душата „вижда“ болното място и го изпълва с безусловна любов. Това усещане  живее в настоящето, точно там, където се случва  изцелението – не в миналото и не в бъдещето.

5. Прошката освобождава място в сърцето за любовта.

Когато сърцето ни е изпълнено със страх, гняв, тъга или отчаяние, в него няма място за топли чувства, без които е трудно да сме  здрави. Любовта е свързана с душата, а  прошката – с ума; тя освобождава емоционалния заряд, който е запълнен с болезнени мисли – тези, които предизвикват поведение на жертва и ни накара да водим неправилен начин на  живот,  вместо нормален и пълноценен. Прошката премахва задръжките  в енергийното тяло, за да може  съдържащата се в него информация да  се движи свободно и да осигурява връзка с душата, ума и тялото, за  да се поддържа здравето. С помощта на правилни  вибрации тя елиминира  нездравословните нагласи, заседнали  в гръбначния стълб, отравящи  емоционалние заряди в органите, жлезите и мускулите. Тя задейства лечебния процес и укрепва имунната система, а  ние ставаме по-малко податливи на болести.

6. Изменения – това е единственият начин на действие.

Еволюционното пътуване – това е една от промените, друг избор в живота няма. Това е нещо, което произхожда  от мисъл в  мисъл. Промените  трансформират мисленето ни и ни помагат да се движим от миналото към настоящето и от настоящето към бъдещето.

Първата стъпка в трансформацията е  прошката,  следващата е  любов. Когато ние прощаваме на себе си и на тези, които ни обиждат, ние увеличаваме пространството в  ума си за  нови идеи и разширяваме  сърцето си, така че да може да побере повече любов.

Когато сме болни, нашата душа, ум и тяло искат  промяна. Те изпращат алармени сигнали, че нещо не е наред, че между тях се е загубило единството – и всичко това се отразява на нашето състояние. Моделът на психодуховно изцеление предложено от душата, ни напомня, че ако са болни нашите мисли, започва да боледува  и тялото ни.

Единственият начин да ги излекуваме е да  променим своето мислене. „Да живееш – означава да се променяш; да се променяш – това означава да израстваш; да израстваш – значи всеки път до безкрайност да създаваш себе си отново „.

7. Съсредоточете се върху това, което искате, а не върху това, което не искате.

Изцелението се съгласува със  Закона на привличането: За каквото си мислиш, такъв ставаш. Какъвто ставаш, за това и  мислиш. Най-добрият начин да проверите дали вашите мисли са здрави е да  анализирате начина си на живот, отношенията с другите хора и здравословното си  състояние.

Ако това, което откриете като резултат, не е това, което искате, трябва нещо да промените. Има един общ за всички нас недъг, рано или късно атакуващ всеки в живота: ние започваме да привличаме това, което не искаме, а не това, което искаме. Единственият начин да  спрем този процес  – е да го променим.

Източник: http://neutralen.com

Моля, харесайте и споделете статията, ако я намирате за интересна.

Използвайте бутоните за споделяне отдолу. Това ще ви отнеме само секунда.
Благодарим Ви!!!
х