Човешкото тяло може да се самоизлекува – вижте как да отключите тази негова сила!

Според учените има седем начина да накарате тялото си да започне да се лекува само.

Ето кои са те:

1. Бъдете уверени, че винаги имате силата да излекувате себе си.

Във физическото тяло са заложени естествени механизми за самолечение, то е снабдено със защитна система, която не пропуска вътрешни и външни патогени. В устройството на организмите е предвиден процес за самовъзстановяване  чрез ежедневното създаване на нови клетки. Ние можем да спрем този процес, само ако не вярваме в тази своя способност и не даваме на организма това от което се нуждае: почивка, правилно хранене и разумно натоварване.

2. Единствено вие можете да се самоизлекувате.

Никой друг няма да направи това нещо за вас. Създаването на ваш собствен екип, който да помогне в изцелението е много важно – неговите членове могат да предложат своите познания, идеи, различни гледни точки и най-ценното – своята подкрепа. Но тези хора не могат да ви излекуват – само вие можете да направите това. Това е лично пътуване в  себепознанието и ваша собствена духовна еволюция. Никой не може да изпита вашите емоции, да разбере как работи ума ви или как се създават вашите мисли. Близките ви могат да ви помогнат да проследите нездравословните модели на живот, но можете да ги промените само вие.

3. Първо се лекува душата, а след нея се лекуват ума и тялото.

Душата, ума и тялото имат своите различни нужди и ако получават всичко, което им трябва – всички те ще бъдат здрави. Но ако нещо бъде пренебрегнато, тогава се получава дисбаланс и болестите започват да атакуват. Лечението възстановява връзката между душата, ума и тялото на човека. И докато медицината работи предимно с тялото, божественото изкуство за лечение ни разкрива необходимостта да се започне от душата, защото тя е източника на нашето съществуване и вдъхва живот в ума и тялото ни. Ако започнем от тук след това всичко останало ще бъде много по-лесно. А какви са нуждите на душите ни? Да живеем в радост и със смисъл, да се развиваме, да растем и да изразяваме своята  същност чрез мисли, думи и дела.

4. Единствено Любовта лекува.

Енергията на Любовта е изпълнена с огромна лечебна сила. Тази сила бива изпращана от вас към всяка част от тялото, където има болка или неизправност, любовта изпълва  с  обновяваща си сила душата и ума. В ума ни се извършва пренасочване на вниманието от откриването на проблема към намиране на  решение, а  душата „вижда“ болното място и го изпълва с безусловна любов. Това усещане съществува в настоящето, точно там, където се случва  изцелението, а не в миналото и не в бъдещето.

5. Прошката освобождава място в сърцето ни за да приемем любовта.

Когато сърцето ни е изпълнено със страх, гняв, тъга или отчаяние в него няма място за любов и чувства, без които е трудно да сме  здрави. Любовта е свързана с душата, а прошката с ума ни. Тя освобождава емоционалния заряд, който иначе е запълнен с болезнени мисли – тези, които предизвикват у нас поведение на жертва и ни карат да водим неправилен начин на  живот,  вместо нормален и пълноценен. Прошката премахва блокажите в енергийното тяло, за да може  съдържащата се в него информация да  се движи свободно и да осигурява връзка с душата, ума и тялото, за  да се поддържа здравето на организма. С помощта на правилни  вибрации тя елиминира  нездравословните нагласи, заседнали в гръбначния стълб и отравящи  емоционалните заряди в органите, жлезите и мускулите. Тя задейства лечебния процес и укрепва имунната система, а  ние ставаме много по-малко податливи на болести.

6. Промяната е единствения начин на действие.

Еволюционното ни пътуване – това е верига промени. Друг начин, по който се развива живота няма. Това е нещо, което произхожда  от мисъл и се превръща в действие и след това – в промяна. Промените от своят страна трансформират мисленето ни и ни помагат да се движим от миналото към настоящето и от настоящето към бъдещето.

Първата стъпка в трансформацията ни е прошката, а следващата е любов. Когато ние прощаваме на себе си и на тези, които ни обиждат, ние помагаме на ума си да се освободи от излишни негативни емоции и да направи място за  нови идеи. Освен това по този начин ние разширяваме  сърцето си, така че да може то да побере повече любов.

Когато сме болни, нашата душа, ум и тяло сигнализират, че искат промяна. Те ни изпращат алармени сигнали, че нещо не е наред, че между тях се е загубило единството – и всичко това веднага се отразява на нашето състояние. Моделът на психично и духовно изцеление на душата ни казва, че ако са болни нашите мисли, започва да боледува и тялото ни.

Единственият начин да се излекуваме е да променим своето мислене. „Да живееш – означава да се променяш. Да се променяш означава да израстваш. Да израстваш означава всеки път до безкрайност да пресъздаваш себе си отново и отново„

7. Съсредоточете се само върху това, което искате, а не върху това, което не искате.

Изцелението работи в хармония със Закона на привличането: За каквото и да си мислиш, такъв и ще стане. Какъвто ставаш, за това и си мислиш. Най-добрия начин да проверите дали вашите мисли са здрави е да направите анализ на начина си на живот, отношенията си с другите хора и на здравословното си състояние.

Ако това, което откриете в резултат не е това, което искате, то трябва нещо да промените. Има един общ за всички ни недъг който рано или късно атакува всеки в живота. Ние започваме да привличаме това, което не искаме вместо това, което искаме. Единствения начин да  спрем този процес  е да променим мисленето си.