Нашето тяло има механизъм за САМОЛЕЧЕНИЕ

Нашите клетки слушат мислите ни!

Здравето е нашето естествено състояние: не е просто абстрактно понятие, това е физиологичен факт. Нашето тяло има механизъм за САМОЛЕЧЕНИЕ, чрез който произвежда в точно определеното време и необходимата ни доза “антибиотици, имуномодулиращи, антидепресанти, аналгетици” или всяко вещество, или тъкани, необходими, за да се противодейства на заболяване или увреждане, които би могъл да претърпи организма ни.

Ние сме родени с този механизъм за САМОЛЕЧЕНИЕ, обаче вярванията, убежденията, идеите, образованието, което ни дава обществото, спомагат да бъдем потопени в една “Колективна Хипноза”, в която вярваме, че болестта е “нормално” състояние в историята на живота на Човека.

Ето друг модел, за да се разбере двойнствеността здраве-болест. Продават ни … и обърнете внимание на “продават” , че е нормално да бъдем болни, например, ако започнем да чувстваме главоболие, очите ни сълзят или имаме хрема, то е, защото имаме грип и трябва да отидем на лекар и още по-лошо, трябва да купуваме Поредното Противогрипно лекарство на мода, толкова ярко рекламирано по телевизията и дори препоръчвано от лекарите….


Когато, в същия този момент на „грип“, тялото ни може да реагира в наша полза като експулсира някакъв физически агент, който дразни лигавицата на носа … Почти всички сме експериментирали следната ситуация, например в офиса, в магазина, в автобуса и т.н., когато някой кихне, твърде скоро започват и други наоколо да кихат и някои казват или си помислят: “ХВАНА МЕ ГРИПА”, когато инкубационния период на грипа е 2 до 4 дни … ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО СЪОБЩЕНИЕ ПРАЩАТЕ КЪМ КЛЕТКИТЕ НА ТЯЛОТО СИ?… и не забравяйте, че КЛЕТКИТЕ ни постоянно обръщат внимание на образите, мислите, думите и чувствата ни … Ако си помислим “Сега аз съм болен” … и по невероятен начин, автоматично всяка клетка в тялото ни вибрира с тази декларация и започва да тече поток от токсични вещества по цялото тяло … Какво е следствието от такова твърдение? Наистина грипа започва да се развива в тялото. Когато тялото ни автоматично може да се пребори с инфекцията без никакъв проблем, защото има специализирани клетки и вещества за това.

Сега си представете за момент, че вместо настинка, на човек неочаквано се каже “имате рак”, почти е възможно да се види как живота буквално избягва от тялото на този човек. Порои от токсини преминават през тялото в този момент,и цялата имунната система се разтърсвва и спира да произвежда необходимото за САМОЛЕЧЕНИЕТО.
И неопластичните клетки (рак) имат отворено поле за разпространението им.

Това са само няколко примери как нашето тяло реагира на нашите мисли, думи, образи и най-вече на нашите емоции …

ЗАПОМНИ… “Здравето е твоето естествено състояние”

Източник: http://zahariada.blog.bg