Методът ПайдаЛаджин – наистина ли лекува всичко?

Световноизвестният китайски лечител и учител мастер Хончи Шао гостува в България, за да представи за първи път у нас ПайдаЛаджин – метод за самолечение и поддържане на здраве и дълголетие.

Мастер Шао комбинира два от най-древните китайски метода за лечение, които станаха хит по цял свят, благодарение на доказаните си резултати при лечение на редица тежки заболявания, за които съвременната медицина все още не е открила лек.

Китайският метод за самолечение ПайдаЛаджин е официално одобрен от Китайския Национален комитет за здравната индустрия (CNHIC документ № 019 (2016 г.), като легитимен начин за лечение, който ще бъде активно промотиран от официалните власти в Китай.

Мастер Шао по професия е инвестиционен банкер. На 40-годишна възраст, Шао написва книгата „Секс и ценни книжа“ – първият роман на китайски, описващ живота на инвестиционните банкери, който бързо става бестселър. Поредица от събития го карат да се впусне в безпрецедентно изследване с цел преоткриване на китайската култура и изучаване на знанията на майсторите на класическата китайска медицина.

След продължително изследване на някои от най-древните китайски методи за лечение, мастер Хончи Шао избира да посвети живота си на популяризирането на две от най-ефективните и лесни за усвояване практики за самолечение – Пайда и Ладжин.

Мастер Шао твърди, че методът за самолечение ПайдаЛаджин многократно е доказал ефективността си в над 80% от хроничните заболявания, за които западната медицина все още не е намерила лек.

В книгата му „Самолечение с ПайдаЛаджин“ са описани случаи на излекувани пациенти в последен стадий на рак. Прилагането на китайските методи Пайда (шляпане) и Ладжин (разтягане) помагат за извличане на отровните отпадъци от тялото, възстановяване на функциите на сухожилията, подобряване на свободното протичане на жизнената енергия, възстановяване на вродената сила за естествено самолечение на организма, подобряване на цялостното здраве, жизненост и красота и забавяне на стареенето и поддържане на здраво тяло и дух.

Какво ви накара да преобърнете живота си и от финансовия свят да се насочите към медицината?

Дълги години работих в Ню Йорк и Хонконг като банков посредник, но това е един свят, в който се правят само пари и само те са важни.

Конкретна случка ли ви накара да се махнете от този свят?

Не, решението узряваше дълго време.

Как достигнахте до вашия метод ПайдаЛаджин?

В началото се занимавах с акупунктура и акупресура, след което започнах да се уча на различни методи на майстори-лечители. Изучавах множество терапии, които са се считали за изгубени, включително Пайда и Ладжин, акупресура, акупунктура, наместване на костите и игла-нож, масажи. Можех да направя добра кариера с всяка от тях, но можех само аз да ги прилагам, а не хората сами да ги практикуват.

Първо научих Пайда от един даоист. Толкова е просто, че може да се научи за 1 минута от всеки. Но ефектът на лечение е много по-добър от познатите източни и западни практики. С него се лекуват заболявания като диабет, високо кръвно налягане, рак на гърдата, депресия, болестта на Алцхаймер и др. Когато кажа лечение – това означава, че хората се чувстват по-добре без прием на лекарства. И това може да бъде използвано от всеки.

Как приемат вашия метод в Европа, където хората вярват най-много на традиционната медицина?

Има един прост факт – тези болести не могат да бъдат излекувани, а аз мога да им покажа как да го направят. В Швейцария и Германия дори лекари посещаваха моите семинари, но като пациенти.

Един лекар пък ме покани при него заради тийнейджърка, която имаше проблем с колената. Трима други доктори са я лекували без успех. Майката на момичето е китайка, която е чела книгата ми и предложила на лекуващия да се срещне с мен преди да я сложат на операционната маса. Казах му просто шляпайте на болното място в коляното. След 20 минути болката беше отминала на 80 процента. После този лекар също присъства на семинарите ми. След като приложих метода при момичето той възкликна – това да не е Исус Христос? Не, не съм, но със сигурност излекуването на хора е една добра новина от Бог.

Оставам с впечатлението, че вашият метод лекува всичко. Има ли случаи, в които не действа, особено, когато говорим за нелечими болести?

Не мога да кажа, че чрез метода хората се излекуват на 100 процента, но твърдя, че процентите са 90-95%. Всичко е много просто – голяма част от болестите се причиняват от блокиране на меридианите. Името на болестта не е важно.

Може ли една баба на село да си прилага сама този метод?

Разбира се. 99% от хората са научили този метод не от мен – прочели са книгата ми или пък са гледали видеата ми. Трябва само да се запознаете с ПайдаЛаджин. И затова фармацевтичните фирми не гледат с добро око на мен, защото предлагам не лечебен метод, а начин на живот. Използваш го, просто е, ефективно е. Препоръчвам на тези, които го започват за първи път, да шляпат на четири места – на лактите, на свивките на коленете, на стъпалата и на ръцете.