Магическото значение на орхидеята в дома ви. Какво би могла да привлече тя?

Какво значение има орхидеята в дома ви? Знаете ли, че правилният избор и доброто разположение на едно цвете в дома може да донесе както положителни, така и отрицателни събития в живота на неговия собственик.

Орхидеята не прави изключение. Научете как правилно да използвате това цвете, за да привлечете в дома си едни или други събития.

Ето какво може да привлече орхидеята с появата си в дома ви …

Всяко растение, което се намира в дома ви, носи специална енергия и значение. Някои от растенията нямат никакво влияние върху живота ни, но има и такива, които създават определен фон, който може да повлияе на последователността на събитията в живота на човека.

Днес ни се иска да поговорим не само за едно от най-красивите цветя в дома, но също така и за многото ползи от гледна точка на енергийния фон, който това растение създава. Орхидеята е не само приятна за окото, но и притежава лечебната сила на природата.

Още Конфуций, 500 години преди новата ера се е възхищавал на тези цветя и ги наричал кралици на ароматните растения. Той ги сравнявал с прекрасни хора, сред които да се намираш е велико щастие. И разбира се, китайският мъдрец е бил напълно прав.

Орхидеята може да се нарече лечител, тъй като тя е в състояние да хармонизира разпръснатата енергия, да сложи в ред мислите и отново да преоткрие жаждата за живот.

Нищо чудно, че орхидеята, както гласи една легенда, се е появила от изгубените пантофки на самата богиня Венера.

Някои хора отнасят монстера и орхидеята към растенията – вампири. Но това не е съвсем вярно. Да, те абсорбират енергия, но само лошата. Орхидеята е много активна и пикът на активността й е през нощта, така че не е препоръчително да се държи на перваза на прозореца на спалнята.

Една от легендите за китайския император Ши Koтeи разказва за друг интересен факт. Този император остава бездетен в продължение на много години, въпреки молитвите за наследник, които той и жена му постоянно отправяли към небето. Тогава един ден гостуващ лекар препоръчал да поставят в покоите на императрицата орхидея.

След известно време, орхидеята образувала 13 мощни цветоноса и в същото време съпругата на императора забременяла с първото от 13-те си деца …

В кабинета, банята, в която има прозорец и дневната – това са подходящите места за това прекрасно цвете.

Ако се чувствате изморени – сложете червена орхидея на прозореца в офиса. Искате да се занимавате с творчество, но не можете да намерите време – жълтата орхидея ще ви помогне и мотивира за необикновени творчески експерименти. Бели орхидеи, намиращи се в заседателната зала или в къща, където е възникнала напрегната ситуация, могат да помогнат на всички да станат по-добри и сговорчиви.

Ако орхидеите започнат да вехнат и да боледуват – това е сигнал, че в дома назрява сериозна криза.

В качеството на подарък от мъж, орхидеята показва, че връзката ви навлиза в сериозен етап.

Орхидея се подарява и на човек, когото с цялото си сърце, искате да избавите от самотата.

Ето още едно значение – орхидеята зарежда с мощен емоционален заряд, дарява бодрост и креативни идеи, подтиква човек към активни действия. Ако трябва да постигнете нещо бързо, заобиколете се с орхидеи – било то живи цветя, картини или дори изображение върху екрана на монитора ви. Особено значение носи бялата орхидея, символизираща чистота и съзидателност.

Сушени листенца от орхидея, добавени към чая, могат да послужат като любовен еликсир. Приготвяйки чая за себе си, трябва да им прошепнете най-съкровените си желания. По необясним начин те могат да се сбъднат!

Но имайте предвид, че съществува огромно разнообразие от видове орхидеи, а някои от тях – са токсични! Ето защо, при закупуване на орхидея за магически цели, задължително разберете нейното название и го проверете в справочника, именно за тази характеристика !!!

В нашите географски ширини времето за буен цъфтеж на орхидеите е началото на зимата. Това е един щедър вълшебен подарък за хората, напомнящ им за тайнствата и непознатите светове.

Первазът на прозореца, украсен с красиви свежи цветя, е вече един вид облагородяване на дома, привличайки в него чувственост, нежност и взаимно разбирателство.

http://bukvarche.com