Как да медитираме в домашни условия

Как да медитираме в домашни условия | Диана

Как да медитирате в дома си, когато нямате време? Как да медитирате вкъщи, когато около вас няма спокойствие? Как да медитирате в дома си без учител? С цел ефективна медитация в домашни условия, човек трябва да има подходяща зона ограничаваща всякакъв тип разсейване.

Всичко, от което се нуждаете е просто малък ъгъл в тиха стая, която може да бъде ваша само за 20 минути. Има много филми за медитация, които са добри, за да започнете Вашето пътуване към себе си, но те струват доста пари. Много хора твърдят, че медитацията трябва да се практикува 2 пъти дневно, но това не е задължително. Ако имате само 5-10 минути след като се събудите, това е достатъчно дълго време и можете да ги използвате за да медитирате.

Медитацията е термин използван да се опише концентрирано внимание, което включва специално внимание на самия ум. Медитацията произлиза от някои източни религии и се практикува в продължение на хиляди години. С увеличаването на стреса и претоварването, много страни са приели медитацията и я използват за своето личностно развитие.

Как да медитирате у дома е въпрос, който много хора си задават, тъй като не всеки може да се възползва от нея, когато са заети или шофират например. Имайки кът за медитация в дома си ще можете да медитирате по всяко време, когато имате възможност.

При изготвянето на зона за медитация, мнозина смятат, че трябва да похарчат много пари. В действителност, може да използвате предметите, които са вече в дома ви. Някакъв вид килимче или постелка на пода трябва да бъдат в тази част на дома ви, в която ще ви е удобно. Може да включите възглавница за комфорт. Малък cd player и изобщо музиката може да ви помогне да се концентрирате по-лесно. Вземете под внимание, че няма правилен и грешен начин за медитация, така че може да включите това, което най-добре работи за вас.

Практикуването на медитация у дома може да бъде като медитиране сред природата. Някои хора се успокояват като медитират в близост до вода. Може да си пуснете звуци от природата и във Вашия дом. Това ще Ви позволи да медитирате в уюта на собствения си дом. След като подготвите пространството за медитация, вече сте готови да започнете със самата медитация. Просто е нужно да се уверите, че няма нищо наоколо, което може да ви разсее и да ви откаже от първоначалното намерение. Трябва да сте далеч от всичко, което ви напомня за натоварения Ви живот, стресовите ситуации, децата. Умът ви трябва да е чист и отпуснат преди да започнете да медитирате.

Как да медитираме вкъщи?

Това е много полезно за тези, които решат да го направят, тъй като те са в състояние да медитират в уюта на дома си. Те могат да спестят време, тъй като не се налага да шофират навсякъде, нито пък са им нужни пари, защото не плащат за гориво или членство в някаква група. Медитирайки у дома вие може да постигнете същите резултати като медитацията в специализирани места, така ще сте отпочинали  и ще имате сили да поемете задачките си отново. Как да медитирате? Много е просто! Просто го направете!

Източник: Мама Татко и Аз