Световно признат инвитро специалист ще консултира безплатно в София

Световно признат инвитро специалист ще консултира безплатно в София | Диана

Д-р Тургут е у нас на 8 и 9 април по покана на „Медикъл Караджъ“.

Д-р Ниязи Емре Тургут, специалист по акушерство и гинекология от Група болници „Мемориал“ (Турция), ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми в София. Световно признатият доктор ще гостува в България на 8 и 9 април, по покана на „Медикъл Караджъ“.

Центърът за репродуктивна медицина към болници „Мемориал“ е предпочитана дестинация за семейства от цял свят, които не успяват да се сдобият с бебе по естествен начин. Всяка година на инвитро процедури в центъра се подлагат над 3000 двойки, много от които от чужбина. Високата успеваемост е основната причина пациентите да се обръщат към специалистите от „Мемориал“, които постигат бременност в 65% от случаите при млади двойки. При най-проблемните случаи, когато жената е над 40-годишна възраст или вече са налице над 3 неуспешни опита, успеваемостта е около 25 на сто. Тези резултати са много над средното в световен план. Наскоро болници „Мемориал“ получиха поредно признание за успехите си в сферата на репродуктивната медицина – наградата „Най-добър център за лечение на стерилитет за 2015 г.“ от Medical Travel Awards в Лондон.

Около 10-15% от двойките се сблъскват с репродуктивни проблеми. Консултация с лекар се препоръчва, ако не се реализира бременност по естествен път в продължение на една година, а ако жената е над 35-годишна възраст – в продължение на 6 месеца. Нарушения в менструалния цикъл, спонтанни аборти, наличие на хромозомни заболявания при някой от родителите също предполагат посещение при специалист.

Сега семейства от България, които се интересуват от услугите на Центъра за репродуктивна медицина към болници „Мемориал“, могат да проведат първоначална консултация и да се информират за възможностите за лечение в техния случай на място в София. За целта те ще трябва да предоставят резултати от изследвания, направени през последните шест месеца, и медицинска документация за проведеното до момента лечение, ако има такова. Желателно е документите да бъдат преведени на английски език.

Д-р Ниязи Емре Тургут е водещ специалист от екипа на проф. д-р Семра Кахраман, която е директор на Центъра за репродуктивна медицина в „Мемориал“ и председател на Международната асоциация за предимплантационна генетична диагностика.

Д-р Тургут ще гостува у нас по покана на „Медикъл Караджъ“ – компанията, която е избрала за своя мисия да подпомага пациентите в процеса на избор на подходящия лекар и лечебно заведение за разрешаване на техния здравословен проблем, у нас или в чужбина.

Консултациите са безплатни, но се провеждат само с предварително записване на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401 .

Необходими изследвания за консултациите:

За жени:

– Хистеросалпингография – нужни са както изображенията, така и писменото разчитане;

– TSH

– HBsAg

– Anti HIV

– T4 Anti

– HBs

– Prolactin

– Anti HCV

– AMH

– Аnti Rubella Ig G

– Пълна кръвна картина

– Кръвна група

За мъже:

– HBsAg

– Anti HCV

– Anti HIV

– Кръвна група

– Спермограма

Източник: 24 часа