Как да си направим алкална вода – напитката, която предпазва от рак

Как да си направим алкална вода – напитката, която предпазва от рак | Диана image 2

Киселинността и алкалността ни се измерват според pH стойността на тялото. Чистата вода е с pH 7 и тази стойност се приема за неутрална. Всяка стойност на pH под седем е киселинна, а стойностите над седем се считат за алкални.

phscale

Обаче, що се отнася до pH-то на човешкото тяло, ние не можем да говорим за едно и също pH на целия организъм. Например, човешката кожа има pH от около 5.5. (леко киселинно). От друга страна, pH-то на слюнката варира от 6.5 до 7.4 (то варира и в двете посоки на неутралното pH 7). Храносмилателният тракт има pH в обхват от 1.5 до 7.0 в зависимост от етапа на храносмилане.

Когато човек е здрав, pH-то на кръвта му варира от 7.35 до 7.45 (леко киселинно). Тялото поддържа pH баланс най-вече чрез бъбреците и белите дробове. Когато, обаче съществува хроничен дисбаланс – силите на тялото се изчерпват и се създават предпоставки за заболявания.

ЗАЩО АЛКАЛНА ВОДА?

Телата ни са съставени най-вече от вода и pH-то им влияе върху здравето. Телата ни са твърде киселинни в резултат на нашия обичаен „модерен” начин на хранене, който се състои основно от фабрично произведени или преработени храни, включващи сол, захар, кофеин и алкохол. Прекомерно киселинната среда в тялото се характеризира с различни признаци като умора, главоболие, стомашни болки и слаба имунна система.

Ако средата в телата ни стане твърде киселинна или алкална, здравите ни клетки могат да станат токсични, да отслабнат и накрая да умрат. Този pH дисбаланс разяжда телесните тъкани.

Ако тези твърде киселинни условия продължават, организмът започва да натрупва прекомерно количество киселинни субстанции в някои части на тялото в опит да стане по-алкален. Както отбелязахме, киселинността се повишава в някои места и някои клетки умират, но други може да продължат да живеят, да се приспособяват или да се превърнат в злокачествени.

Мъртвите клетки около тях допринасят за този цикъл, като стават киселинни. Злокачествените клетки растат до безкрай и след време те се разпространяват и в други части на тялото, превръщайки се в метастази.

РАКОВИТЕ КЛЕТКИ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ В АЛКАЛНА СРЕДА

Алкалната вода е наистина мощна. Регулаторната система в тялото отговаря за pH баланса и тя премахва всички силно киселинни остатъци и наслагвания, без да уврежда здравите клетки. Когато, обаче тези отпадъци станат твърде много – резултатът може да е много лош за здравето ни. Хидратирането на тялото е още една причина да изберете алкалната вода. Организмът лесно усвоява алкалната вода и хидратира тялото дори още повече, което води до подобряване на цялостното здраве и доброто физическо състояние.

Помнете – мозъка ви е 90% вода. Него също трябва да предпазвате като останалата част от тялото си и да направите всичко възможно да не бъде засегнат от заболявания.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ АЛКАЛНА ВОДА?

Водата е алкална, когато нейната pH стойност е е около 8 или 9, което означава, че тя е основа. Предлагаме ви един лесен начин за постигане на алкален ефект върху тялото:

Съставки:

2 литра чиста и филтрирана вода

1 лимон (силно препоръчваме да е органичен) – добре измит и нарязан на филийки

1 ч.л. хималайска сол

Метод на приготвяне:

Преди да започнете – определете киселинноста на водата, чрез използването на тестови лентички за pH (продават се в аптеките). По този начин ще разберете колко трябва да “коригирате” водата. По принцип, нейното pH е 7, но някои примеси в нея могат да я направят по-киселинна. Идеалното pH на водата за пиене е между 8 и 9, което можете да постигнете използвайки този метод. С времето ще се научите колко от съставките да слагате при различно ниво на киселинност на водата за да постигате най-добър ефект.

Сипете водата в кана и добавете нарязания лимон (не изстисквайте лимона!)

Добавете чаената лъжица хималайска сол, покрийте, и оставете алкалната вода да преседи една нощ (8 до 12 часа) на стайна температура.

Когато се събудите, изпийте 3 чаши от тази вода преди да сте яли или пили каквото и да било, за да постигнете идеалния алкален баланс в тялото си.

Започнете утре и тялото ви ще ви бъде повече от благодарно!

Източник