Най-бързият, най-лесният и най-евтиният начин да пречистите организма си от всички токсини и да свалите някой друг килограм

Поне веднъж седмично е важно да прочистите своя организъм. Само така можете да изхвърлите натрупаните вредни вещества вън, някои от които са токсични.

Има голямо многообразие от прочистващи диети, разтоварващи режими и други начини, но комбинацията ябълки и моркови е много полезна.

За целта трябва да си набавите само 1 ябълка, 1 червено цвекло и 2 моркова.

Естествено, вие можете да използвате и много по-голяма пропорция, предимно ако възнамерявате да прочистите цялото си семейство

Настържете ябълката и червеното цвекло на едрото ренде или с вашия домашен кухненски уред.

С тази полезна салата правете лесно прочистване

Настържете морковите на дребното ренде или по-ситно с домашния уред.

Смесете трите настъргани продукта и после ги овкусете само с лимонов сок.

Какви са предимствата от тази комбинация?

Огромни!

1.

Когато желаете да повишите перисталтиката на червата след като сте преяли по време на празниците, не е нужно да ядете храните с целулоза нарязани на едро, а да бъдат възможно по-ситно настъргани.

Причината е проста. Ситната целулоза ще проникне във всяка гънка на стомаха и на червата, особено на дебелото черво и ще изчисти цялата натрупана шлака.

Те са незаменими при прочистване

Особено уязвимо е дебелото черво, понеже то е крайната фаза на задържане на всички отпадъчни продукти преди да излязат вън.

Ако в него се задържат подобни отпадъци, а някои от тях са силно токсични,рак на дебелото черво е първото заболяване, което ще ви сполети.

2. Полезните вещества

Ябълките съдържат минерали и пектин. Морковите са богати на витамин С и витамин А.

Витамин С помага на работата на вътрешните органи, а също така стимулира вътрешните жлези да произвеждат важния колаген, без който няма да имате здрави кости, зъби, здрави хрущяли, тъкани, както и красива еластична кожа.

Витамин А е изключително полезен за очите, за мозъка и за нервите.

Червеното цвекло е богато на минерали и желязо, без които кръвта не е в състояние да захранва органите с полезни вещества и с кислород.

Ако искате, можете да ги използвате за пречистване разделно

Когато липсва желязо, хемоглобинът пада, защото броят на червените кръвни телца е намалял.

Човек започва да заслабва, да залинява и развива анемия, защото организмът няма естествени сили.

Желателно е да правите подобно разтоварване 1 ден в седмицата.

Ако не можете да издържите цял ден да се храните по този начин, правете го няколко пъти седмично за вечеря. Да кажем понеделник, сряда и петък вечер не яжте друга храна освен тази салата.

Няма да изпитвате глад, тъй като засища.

3. Евтина

Продуктите се намират на нашия пазар целогодишно, а в големите вериги правят постоянно добри промоции, така че няма да утежни вашия бюджет.

Източник: https://lekuvai.eu