Как да пречистим вътрешните си органи и да излекуваме заболяванията и умората си

Как да пречистим вътрешните си органи и да излекуваме заболяванията и умората си | Диана

Важно е да се научим как детоксикацията на нашите органи ще гарантира, че ние сме здрави и добре през цялото време. Има седем жизненоважни органи, които трябва да се детоксифицират редовно за да останат здрави. Нека да разгледаме кои са тези органи и как да ги детоксикираме.

Черен дроб

Детоксикацията на черния дроб става с храни като моркови, цвекло, въобще повече зеленчуци, ябълки, грейпфрут и чесън.

Пържените храни особено отслабват черния дроб, затова избягвайте ги колкото е възможно повече.

Жлъчен мехур

Яжте храни, богати на фибри, зеленчуци, плодове и пийте много вода. Вашият жлъчен мехур е от съществено значение за храносмилането и работи съвместно с черния дроб.

Избягвайте храни, които са с високо съдържание на захар и мазнини, тип джънк фуд и преработени храни.

Кръв

Кръвта ви не е орган, но тъй като тя е отговорна за пренасянето на кислород, минерали и витамини на всичките си органи е важно да се пречиства редовно.

Можете да я пречистите с помощта на следното: камшик, борови връхчета, коприва, жълт кантарион, жълт равнец, теснолистен живовляк, листа от горска ягода, листа от малина, орехови листа, листа и плод от касис и зърна от червена хвойна, Котешки нокът. Тези билки са ефективни за детоксикация на кръвта.

Лимфи

Точно като кръвта, тя не е орган, но ще помогне да запазите кожата си сияеща и здрава. Пийте много вода, за да се прочистите от преработени храни.

Панкреас

Вашите хормони се регулират от този орган. За да се избегне хормонален дисбаланс е важно да прочистите панкреаса, като следвате тези прости стъпки; Пиенето на една чаша лимонов сок с топла вода сутрин е доста полезно за вашия панкреас. Сок от ананаси, папая и киви също биха помогнали. Един горещ душ или вана ще направи чудеса за вашия панкреас. Опитайте да поддържате начин на живот без стрес, доколкото това е възможно. Това ще ви помогне да имате добро хормонално ниво.

Бъбреци

Бъбреците помагат да се отървете от отпадъците и други токсини чрез процес на филтриране от кръвния поток. Можете да вземете сокове от лимон, червена боровинка и сок от цвекло, за да помогнете за детоксикация на бъбреците.

Черва

Можете да ги детоксикирате чрез намаляване на раздразнителността на стомаха по следните начини:

Вземете семена от копър, корен от джинджифил и люти червени чушки, тъй като те ще ви помогнат да се прочисти дебелото черво. Джинджифилът ще намали възпалението в чревния тракт, докато лютите червени чушки ще ви помогнат при запек и стомашни болки, а семената от копър премахват газовете в стомаха.

Важно е да се отбележи, че здравето на дебелото черво е от жизненоважно значение, ако искате да се избегнат храносмилателни проблеми като хемороиди, болест на Крон и запек.

Източник: Detox Foods