Детоксикирайте черния дроб и регулирайте хормоните за 21 дни

Детоксикирайте черния дроб и регулирайте хормоните за 21 дни | Диана

Понякога организмът ни подсказва, че е време за детоксикация, която да спомогне за регулирането на хормоните и прочистването на черния дроб. Хубаво е няколко пъти в годината да правим 21-дневен режим, в който да избягваме определени храни и напитки и да наблегнем на други. Вижте повече в следващите редове. Храната е от първостепенно значение, когато искате да детоксикирате черния дроб и да регулирате хормоните. Запишете си тези полезни храни и напитки и ги консумирайте всекидневно:

Зелен чай
Артишок
Чесън и лук
Кръстоцветни зеленчуци: зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле
Лимон
Грейпфрут
Цвекло
Моркови
Авокадо
Куркума
Зехтин

Започвайте деня си с чаша топла вода с лимон (може и малко мед). Важно е да приемате напитката преди закуската. Също така завършвайте деня си с чаша вода, в която сте разтворили щипка куркума на прах и щипка черен пипер. Тази мощна комбинация ще подобри значително храносмилането ви.

По време на прочистващия период избягвайте консумацията на млечни продукти, пшеница, храни със съдържание на глутен, соя, захар, алкохолни и газирани напитки, рафинирани масла и други.

На какво друго трябва да се обърне внимание?

Много е важно да правите тренировки, за да може чрез потта лимфната ви система да прочисти тялото ви. Също така спортът помага за намаляване на възпалението в организма и подобрява работата на черния дроб, като същевременно помага за поддържането на хормоналния баланс.

Медитирайте

Всяка сутрин или вечер, затваряйте очите и направете няколко дълбоки дихателни упражнения, които да намалят отделянето на хормоните на стреса. Правете си релаксиращи вани с етерични масла по ваш избор.

След приключване на детоксикиращия режим не забравяйте, че промяната трябва тепърва да започне. Промяна в начина ви на хранене и грижа към себе си. Чудесата не стават за няколко дни, но тези дни са едно добро начало.

Източник: Аз, жената