Най-важните 5 минути за деня – за Връзка с Висшия Аз

Всеки ден, когато се събудите, ние ви молим да започнете не просто нов ден, а да започнете нов живот. Животът, който сте живели, избледнява. Той изчезва далеч в миналото. Точно сега е началото на новия живот. Така че започнете точно сега в този момент да го живеете. Отделете пет минути и просто бъдете тихи.

Не трябва да мислите за детайлите. Нагласата е това сега, което ще промени вашето бъдеще. Оставете настрана проблемите си от вчера. Сложете настрана мечтите за утре. Не основавайте живота си вече на надежди и мечти. Живейте точно сега и почувствайте това, което искате да направите. Няма значение за какво мислите. Сложете мислите настрана дори и за пет минути и просто бъдете спокойни.

В тишината ще намерите себе си, в най-простото състояние на това да си жив и да си добре. Това е началото на един нов начин да се достигне живота. Вашият нов живот започва, когато намери своето най-просто състояние на това просто да бъдете и да чувствате себе си. Това е много важно. В по-голямата част от живота си вие просто бихте се събудили и мислили за вашите отговорности към вашата работа или отговорностите ви към другите. Това няма да изпълни живота ви. Ако искате нов живот, то трябва да започнете от себе си.

Пет минути мълчание позволява на вашия мълчалив партньор, вашия Висш Аз, вашия истински Аз, да се събуди във вас и да ви води. Така че какво е това, което започвате да чувствате? Това е гласът на вашия Висш Аз, тази част от вас, която знае къде отивате и какво ще ви мотивира в нова посока.

Вашият Висш Аз не ви крещи с команди. Той раздвижва жизнената ви сила и вашите емоции и чувства в нова посока. Понякога най-добрият старт е тихото и спокойно начало, нежното побутване в правилната посока. Ако ние се събудим и скочим в нашите отговорности, без да се настроим, ние ставаме същество със сляп навик и не успяваме да постигнем това, което искаме. Бъдете мълчаливи и се настройте.

Може би първите няколко пъти, когато опитате това, няма да има чувства, няма да има мотивация, просто мълчание. Това е едно добро начало. Когато за първи път започнете това упражнение, не е нужно да чувствате това, което вашият Висш Аз иска. Трябва само да мълчите и да се слеете с тишината. Ако можете да направите това, просто да бъдете мълчаливи, вие успешно сте се слели с Висшия си Аз.

Вашият Висш Аз винаги е там зад кулисите, зад всички тези мисли. Единствената причина, поради която не сте намерили своя Висш Аз, е тази, че не се спирате да го намерите в тишината. Отнема само пет минути в тишина и вие автоматично ще се слеете с Висшия си Аз. Това е едно чудесно начало. Това е началото на нов живот. Това е първият ден от връзката ви с истинската ви природа. Това не е нито нещо, нито мисия. Това е просто вашата природа с целия ви висок потенциал. Така всеки ден, първото нещо на сутринта, отделете пет минути в тишина без да правите нищо. В много кратък период от време ще видите как вашият живот се променя. Ще се почувствате по-добре и ще имате по-голяма увереност. Вие ще започнете отношенията си с вашия Висш Аз.

Боб Фикас
източник: самосъзнание.com