Намажете мед и канела върху филия хляб и яжте това всеки ден

Може би звучи невероятно, но сместа от мед и канела наистина лекува почти всяка болест. А, най-хубавото е, че тези сравнително евтини хранителни стоки, можете да ги закупите от всеки добре зареден магазин.

Болести на сърцето

Направете паста от мед и канела на прах.

Намажете върху филия хляб, вместо конфитюр и яжте редовно за закуска.

По този начин ще намалите нивото на вредния холестерол в артериите и ще намалите риска от сърдечен удар.

Артрит

В чаша топла вода смесете две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Пийте сутрин и вечер. При редовна консумация може да помогне и в лечението на хроничен артрит.

Инфекции на жлъчката

В чаша хладка вода смесете две супени лъжици канела на прах и една супена лъжица мед. Пийте това всеки ден и ще унищожите микробите в жлъчния мехур.

Холестерол

Добавете две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах към голяма чаша чай. Когато изпиете това, нивото на холестерола ще се намали с 10% в рамките на два часа.

Настинка

Ако сте настинали, вземете една голяма лъжица мед с една четвърт лъжица канела. Консумирайте три поредни дни. Ще се отървете от настинка, хронична кашлица и запушените синуси.

Болки в стомаха

Медът в комбинация с канела може да излекува болката в стомаха. Редовно консумирайте за лечение на язва на стомаха.

Имунитет

Ежедневно консумирайте мед и канела на прах и ще укрепите имунитета, като по този начин ще бъдете защитени от атаки на различни вируси и бактерии.

Грип

Много лекари са установили, че медът съдържа естествени съставки, които убиват вирусите и ни предпазват от грип.

Отслабване

Залейте мед и канела с преварена вода. Пийте всяка сутрин на празен стомах, половин час преди закуска. При редовна консумация, излишните килограми ще се стопят.

Неприятен дъх

Населението на Южна Америка всяка сутрин използват топла вода с една чаена лъжичка мед и канела. Това им помага да запазят свежестта на дъха си през целия ден.

Източник: http://lekuvai.bg