Warren Buffett, chairman of Berkshire Hathaway Inc., speaks during an event marking Business Wire's expansion into Canada in Toronto, Ontario, Canada, on Wednesday, Feb. 6, 2008. Buffett said a credit crunch isn't under way and he forecast that the dollar's value is likely to decline. Photographer: Norm Betts/Bloomberg News

Невероятно простото правило за успешен живот на Уорън Бъфет

Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на над 70 млрд. долара, което означава, че едва 67 от държавите по света генерират БВП, което е по-голямо от богатството му. Според мнозина той също така е един от най-здраво работещите хора в света на бизнеса. Бъфет също така е невероятно скромен, честен и доста забавен.

Преди години, по време на своя реч пред студенти в университета Джорджтаун, Бъфет споделя няколко прости правила, според които те би трябвало да живеят. По време на речта си той набляга на факта, че истинската тайна на успеха е да живееш честен живот, защото непочтеността, жестокостта и безнравствеността те следват през цялата ти кариера и е много по-трудно да се отърсиш от тях, отколкото от какъвто и да било твой неуспех, пише Entrepreneur.

Тогава той заявява, че ако всеки приеме една проста мантра, тогава всички останали части от личния и професионалния му живот ще си дойдат на мястото.

Ето я и нея:

Никога не правете нещо в живота си, ако ще бъдете засрамени от него, след като го видите на първа страница на вестника в родния ви град, където вашите роднини и приятели също могат да го видят.

Толкова просто е.

Няма тайна формула за оценяване на компании и за подбиране на подходящи за инвестиция акции. Просто бъдете добри, правете добри неща и се отнасяйте справедливо с останалите. Разбира се, в последните години Бъфет придоби дялове в няколко малки вестника, така че целта му вероятно е да контролира какво излиза на първа страница.

Източник

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас: