Невероятно простото правило за успешен живот на Уорън Бъфет

Невероятно простото правило за успешен живот на Уорън Бъфет | Диана

Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на над 70 млрд. долара, което означава, че едва 67 от държавите по света генерират БВП, което е по-голямо от богатството му. Според мнозина той също така е един от най-здраво работещите хора в света на бизнеса. Бъфет също така е невероятно скромен, честен и доста забавен.

Преди години, по време на своя реч пред студенти в университета Джорджтаун, Бъфет споделя няколко прости правила, според които те би трябвало да живеят. По време на речта си той набляга на факта, че истинската тайна на успеха е да живееш честен живот, защото непочтеността, жестокостта и безнравствеността те следват през цялата ти кариера и е много по-трудно да се отърсиш от тях, отколкото от какъвто и да било твой неуспех, пише Entrepreneur.

Тогава той заявява, че ако всеки приеме една проста мантра, тогава всички останали части от личния и професионалния му живот ще си дойдат на мястото.

Ето я и нея:

Никога не правете нещо в живота си, ако ще бъдете засрамени от него, след като го видите на първа страница на вестника в родния ви град, където вашите роднини и приятели също могат да го видят.

Толкова просто е.

Няма тайна формула за оценяване на компании и за подбиране на подходящи за инвестиция акции. Просто бъдете добри, правете добри неща и се отнасяйте справедливо с останалите. Разбира се, в последните години Бъфет придоби дялове в няколко малки вестника, така че целта му вероятно е да контролира какво излиза на първа страница.

Източник