Никога не казвайте тези 6 думи, ако искате да бъдете щастлив човек!

Всички ваши мисли и думи влияят на вашето състояние. Изненадани сте? Оказва се, че в това няма нищо странно, тъй като съществуват нисковибрационни думи, които оказват отрицателно влияние върху човек. Така, изричайки ги, вие започвате да се чувствате апатични и изморени от всичко, което ви заобикаля. Но има една добра новина – лесно бихте могли да промените нещата, само отказвайки се завинаги от следните шест думи:

1. “Старая се”

Кое е лошото? Изразът показва вашите усилия, но не и резултат. Не е нужно да се стараете, а да постигате желаното. В противен случай единственото, което постигате, е оправдание за това, което сте могли, но така и не сте направили. Забравете за това!

2. “Състрадание”

Тук всичко е пределно просто – само трябва да погледнете малко по-добре самата дума съСтрадание и да я замените с някоя друга. Добър пример е “съчувствие”, тъй като то винаги е по-добре от “страданието”, не мислите ли…

3. “Жертва”, “жертвам се”

Никога не наричайте себе си “жертва” освен ако не искате да се превърнете наистина в такава. Думата лесно би могла да се замени с “подкрепа”, “помощ”, “оказвам подкрепа”. Изключвайки от речника си подобни думи, вие единствено може да спечелите, подобрявайки своето душевно състояние.

4. “Съжалявам”

Думата, която не носи нищо добро със себе си. Обръщайки внимание на случилото се по този начин, вие изпускате наистина важните и стойностни неща в живота си. Заменете я със “съчувствам ти”, ако все пак ви се наложи да окажете подкрепа някому. И изхвърлете съжалението от живота си, то е за слабите!

5. “Вина”

Дори и наистина да сте виновни за нещо, което се е случило, не сте длъжни да говорите постоянно за собствената си вина. Да, случилото се не може да бъде променено, но важното не е ли всъщност какъв житейски опит и поука сте си извадили? Продължете напред и спрете да живеете с миналото!

6. “Дълг”

Запомнете: не сте длъжни на никого! Повтаряйте си тези думи като мантра, докато не осъзнаете, че тази дума няма място в живота ви. Не трябва да се отнасяте към нещо или някого с чувство на дълг, а с искрено желание. Да, признаваме, че е трудно човек да се откаже от тази дума, но поне може да опитате да я замените с нещо друго: “би ми се искало”, “би било прекрасно”, “бих била щастлива”.

Нужно е да мислите, преди да изречете нещо. Само така бихте могли да се предпазите от отрицателната енергия, която ще привлечете към себе си. Вслушайте се в съветите ни и подобрете настроението си още сега.

Източник: https://dama.bg/article/nikoga-ne-kazvajte-tezi-6-dumi-ako-iskate-da-budete-shtastliv-chovek/16604/