Нутриционисти предлагат най-добрите смутита за отслабване

Нутриционисти предлагат най-добрите смутита за отслабване | Диана

В последно време хората все повече започнаха да обръщат внимание на здравето си и на начина, по който се хранят. И това е прекрасно, защото няма нищо по-важно от здравето и трябва да се грижим за него. Много специалисти излагат своето мнение по въпроса – говори се много за хранене без глутен, веганство и едно ново модерно понятие “джусинг”. Джусингът представлява съвсем опростено казано, заместване на хранения с хранителни сокове/смутита. Целта на този режим е пречистване на организма и захранване на тялото с полезни вещаства. Прекрасният деликатес – смути, също може да ви помогне да се отървете от излишните мазнини в тялото и гарантира, че ще получите тялото, което винаги сте искали.

Нутриционисти предлагат най-добрите смутита за отслабване – вижте кои са

Ето и лист с няколко полезни и здравословни смутита, които ще ви помогнат в редуцирането на теглото.

1.. Протеиново смути

Основните съставки за протеиново смути включват един банан, конопен прах, листа от зеле, лимон, краставица, както и круши. Като разредител може да добавите вода или кокосово мляко. Добра добавка е и малка шепа спанак.

Напитката е пълна с фибри, които са от съществено значение при елиминирането на токсините в организма.

2.. Спаначено смути

Съставките, използвани в това смути са спанак и авокадо. Комбинацията от спанака, както и авокадото, може да бъде страхотен източник на фибри. Може да добавите и малко грозде за по-сладък вкус.

Смути от спанак

3.. Джинджифилово смути

Джинджифилът може да се смеси с овесени ядки и кисело мляко. Може да се смеси и с плодове.

Това хранително смути предлага е идеално за закуска.

4.. Папая смути

Съставките за това тропическо смути са: папая и краставица. Тази напитка осигурява бързо облекчение в храносмилателната система.

5.. Манго смути

Съставките, които се съдържат в това смути са манго, вода и спирулина. Хранително, питателно и освежаващо!

Смути от манго

6.. Цитрус смути

Комбинацията от портокалите и гроздето е добър източник на хранителни вещества. Добавете и малко спанак, който пък е богат на антиоксиданти и повишава нивата на енергия в организма. Чудесен вариант за старт на деня!

7.. Банана смути

Смесете банани, конопен протеин, кейл и чиа семена. Тайната на този шейк е в конопения протеин. Още една прекрасна идея за начало на деня!

8.. Пролетно смути

Едно много освежаващо смути от две съставки – краставици и джинджифил. Предимството на краставицата е, че действа като диуретик. А джинджифилът помага за поддържане на добра храносмилателната система.