По-щастливи с по-малко пари

Няколко трика, които ще подобрят настроението ни на мига.

Често се заблуждаваме, че щастието се крие в парите, но всъщност то се изразява в емоциите и в хората около нас.

Ето защо решихме да ви покажем как да се наслаждавате на живота и да се чувствате щастливи без да са ви необходими много средства. Вижте нашия списък с малки и евтини удоволствия:

Приятели

Няма да ви изненадаме като ви кажем, че приятелството няма стойност, то е безценно. Все забравяме това, докато не останем сами или не възникне проблем. Вгледайте се в приятелите си и не ги пренебрегвайте. Дори, когато сте решили да направите голяма покупка и събирате пари, не се отдалечавайте от близките си. Нима си струва да правите компромис със социалните си контакти заради една покупка?! Ако трябва я забавете с месец и излезте само за по питие с приятелите си.

Обичайте себе си

Зарити с работа и задачи, често забравяме, че трябва да се поглезим отвреме-навреме. Затова отделяйте малка сума всеки месец, за да си направите педикюр, маникюр или отидете на фризьор. Това няма да бръкне надълбоко в джоба ви, но пък ще ви докара голяма доза щастие. Ако пък съвсем не можете да си го позволите, можете да поканите приятелките си и с тях си направете домашен СПА център.

Сложете граници

Повечето жени казват, че се чувстват щастливи и се отпускат, след като са овършели мола и излизат с куп торби в ръце. Само че в края на месеца като отворите портфейла и го видите празен, помнете, че само вие сте си виновни. За да не стигате до този момент, си сложете граници още в началото на месеца, а най-добре и в началото на годината. Направете изчисления колко пари можете да отделите на година за шопинг, разделете сумата на 12 и ще знаете по колко можете да харчите на месец.

Искам, искам, искам…

Със сигурност ви се е случвало да застанете пред някоя витрина и да започнете да си казвате наум: “Искам, искам, искам…” Дори да си купите страхотните обувки от последната колекция на еди коя си марка, едва ли ще се почувствате най-щастливи на земята. Винаги като стигнете до този момент, се замислете дали наистина имате нужда от тази покупка, дали ще се почувствате щастливи за повече от ден-два… Ако отговорът е “Не”, то по-добре дайте парите си за нещо, което ще ви кара да се усмихвате до края на живота си. Като една почивка в слънчева Испания, например!

Източник: http://www.missbloom.bg