Подобрете понеделнишката си мотивация!

Подобрете понеделнишката си мотивация! | Диана image 2

Независимо дали сте студент, служител или ръководите собствен бизнес, трудно е да събере достатъчно мотивация за работа или учене в понеделник.

И това не в толкова от самия ден колкото от факта, че подсъзнатително сме си втълпили, че точно това денонощие е най-лошото от седмицата. Повечето от нас с нетърпение чакат уикенда, разбира се, все пак са дни за семейството, приятелите и почивка най-вече. Но ако обичате това, което правите, всеки делничен ден ще ви е като уикенд. Всъщност дори и да не обичате толкова много работата си, защо да си вгорчавате седмицата още от понеделник? Няма ли да е по-добре да стартирате работния график с усмивка и да пренесете доброто настроение през цялата седмица? Разбира се, че това е по-добрата опция, която ще зареди цялата седмица с оптимизъм.

А ето и 5 съвета как да подобрите рутинните и омразни понеделнишки делници:

1. Лягайте си рано в неделя За да сте по-ефективни в понеделник, осигурете си добра почивка през уикенда. Спете достатъчно, забавлявайте се, отпуснете се и просто се наслаждавайте на почивката. И за да имате достатъчно енергия в понеделник сутрин, легнете навреме в неделя и си осигурете пълноценен сън.

2. Подгответе предварително седмичните си ангажименти Много от нас не знаят какво да правят в понеделник сутрин, от къде да захванат всичките си задачи. Това объркване води до спад в производителността и липса на мотивация. За да сте сигурни, че работната седмица ще тръгне по план, погрижете се да планирате задачите си предварително.

3. Идентифицирайте причините за недостатъчната си мотивираност Изпитвали ли сте чувството на немотивираност по време на работа не само в понеделник, но също така и в други дни от седмицата? Ако е така, трябва да идентифицирате причините за това. Дали е от отрицателна работна среда, която ви пречи да бъдете продуктивни или може би работата не ви харесва достатъчно? Веднъж намерен, проблемът е по-лесен за разрешаване.

4.. Абстрахирайте се от работата си през уикенда Щом се чувствате уморени в понеделник, вероятно не сте си починали достатъчно през уикенда. За да си осигурите “презареждане” е важно да се абстрахирате от работата си през уикенда. Няма как мозъкът и тялото да продуктивни 24/7. Не се претоварвайте до краен предел – работата никога няма свършване.

5. Намерете своя подходящ стил на обличане за през работните дни Редица изследвания свързват облеклото с продуктивността и мотивацията. Питали ли сте се защо корпоративните работни места изискват от служителите да се обличат официално? Доказано е, че хората променят отношението си в зависимост от това, с което те са обличени. Това е причината да забележите хората да говорят и ходят по различен начин, когато носят нещо официално. Един прост и ефективен начин за увеличаване на мотивацията за работа в понеделник, е просто, да изберете подходящите дрехи, които ви карат да се чувствате добре.

Понеделник винаги излежда най-трудният ден от седмицата, но това е само перцепция. Винаги можем да намерим достатъчно мотивация, за да започнем седмицата с широка усмивка и желание за работа!