„Изметете“ отровите от черния дроб с лековита отвара от това растение

„Изметете“ отровите от черния дроб с лековита отвара от това растение | Диана image 3

Народната рецепта за следващия природен лек е от 68-годишният бай Ангел Чилев от пазарджишкото с. Ветрен. Преди три години лекарите в окръжния град открили, че черният му дроб е увеличен с 5 сантиметра. Предписали му медикамент, но тъй като му се сторил скъп в аптеката, решил да не го купува. Спомнил си за рецептата на свой близък, изписан след лечение от тежка цироза във ВМИ – Пловдив. Рецептата е стара, от дълбоките архиви на народната медицина. Завещана била на приятелят на бай Ангел от лечителка. След като приложил целебната рецепта, приятелят му се радвал още 19 години живот и доживял дълбока старост.

sorghumРазлични сортове метлено семе (Sorghum)

Бай Ангел открил в скрина записаната рецепта, видял, че не е сложна и се заел с приготвянето и прилагането й. Пил от лечебната отвара три седмици и след контролата в болницата, се оказало, че със 1,5 см е намалял черният му дроб. Лекарите не повярвали, когато след няколко месеца установили, че пенсионерът е напълно здрав. Докторите заподозрели, че му е била поставена грешна диагноза при първия преглед. Грешка нямало, истината била, че бай Ангел стриктно забъркал и пил редовно отварата, дори я продължил след констатацията в болницата, че е добре. А рецептата, която открихме в delo.bg е наистина простичка:

Необходими съставки: 1 ч.ч. метлено семе (Sorghum) (250 гр) и 4 л. вода

Начин на приготвяне: Метленото семе (другите му названия са сорго, метла, татар, мътлар, метлина и циръ̀к) се поставя във водата и след като заври се намалява на бавен огън да къкри 10 минути. След това отварата се оставя да престои 12 часа, прецежда се и се съхранява в хладилник. Желателно е направеното количество да се изпие за 24 часа. Бай Ангел препоръчва да се прилага следната схема при тежки случаи – първата година се прави всеки ден като се пие един месец, а на следващия се почива. На втората година приемът е само два пъти – един месец пролетта и един месец по средата на есента в същата дозировка. Пийте вместо вода, казва старецът и не приемайте никакви други течности през деня – нито кафе, нито сокове, нито чай.

Sorghum-height

Народните названия на Sorghum (метленото семе) са: метла, мътлар, тaтар, метлина и циръ̀к.

„Изчистването на черния дроб е гарантирано, да не Ви притеснява различния цвят на екстрементите по време на изхождане. Това са токсините, които се изчистват от организма Ви, казва бай Ангел. Той спазвал и препоръчана му от лекарите диета – изключил свинското месо от менюто си и спрял алкохола. Хапвал основно крехко телешко, ябълки, най-различни ядки.

„На повече от 200 души съм давал рецептата за бабиния илач. И до днес ми се обаждат хора от близо и далеч да ми благодарят, че съм им помогнал. Звънят ми съселяни, техни познати и приятели, които отдавна са в чужбина – има хора в Испания, Гърция, от щатите дори…“,

казва Ангел Чилев. Негова съседка чула от нейна позната друг лек за цироза, който може да се прави паралелно с отварата от „метлено семе“. Брашно от диви кестени (8 кестена) и домашен квас – с тази смес се налага компрес върху мястото, където е черния дроб. С двата природни способа ефектът ще бъде още по-бърз и добър, твърдят препатилите ветренци и ги препоръчват горещо и на Вас.