Как да спрем болката, причинена от шипове

Как да спрем болката, причинена от шипове | Диана image 2

Една ефикасна рецепта, която ни предлага народната медицина. Благодарение на нея – силната болка, причинена ни от шиповете ще спре.

Време да се изправи срещу болката, която ни причиняват шиповете и да я победим! За жалост това заболяване засяга голям процент от населението и трябва намерим начин да се справим с него. Ето защо – народната медицина се доверява на лука и неговите лечебни сили. Защо не му се доверите и вие? Нека спрем тази силна болка, която ни причиняват шиповете.

Лукът е един полезен за организма зеленчук, който е дарен с много лечебни свойства, като някои от тях са болкоуспокояващи, антисептични и антибиотични. С него можете да победите много заболявания. Лукът се използва от народната медицина и за лечение на кашлица, болки в ставите, травми, за подобряване на храносмилателната система, при рани и още много други.

Силната болка, причинена от шиповете може да бъде елиминирана само за 7 дни, като използвате тази рецепта:

Изчистете една средно голяма глава лук от обвивката и след това я счукайте в дървено хаванче. Към него прибавете 1 супена лъжица пудра захар. Разбъркайте лука и пудрата захар добре, защото с тази смес ще си направите компрес.

Използвайте памучен плат, на който ще разстелете получилата се смес. След това поставете така направения компрес върху засегнатото място. Необходимо е да го закрепите добре, затова можете да използвате бинт или шал (каквото имате налично, важно е памучния плат да се закрепи добре). Доброто закрепяне на компреса от значение, защото ще трябва да прекарате нощта с него.

Всичко е много лесно, а и не ви трябват пари за скъпите мазила. Все пак за да постигнете желаният ефект и болката да спре да ви тормози ще се наложи да повтаряте тази процедура в продължение на 7 дена. Периодът не е толкова дълъг трябва ви само малко търпение и постоянство.

Не забравяйте да прилагате процедурата всекидневно, защото иначе ще прекъснете лечението и ефекта от наложения компрес няма да е максимален.