Мас и сол при болезнените шипове в коляното

Мас и сол при болезнените шипове в коляното | Диана

Заболяването шипове засяга по-често коленете при възрастните хора. Шипове могат да възникнат и на трите кости които съставят коляното.

Коляното е едно от най-натоварваните части на тялото. Именно това води до постоянно триене на костите, при което хрущялите започват да се износват. Организма, опитвайки се да защити коляното, започва изграждането на костни образувания, което води до появата на шиповете. Заболяването възниква често и като следствие от травми, липса на физическа активност, погрешна стойка, липса на витамини. Възрастта, натрупването на излишно количество калций и прекомерното тегло също са фактори за образуването на шипове в коляното.

Един от лечебните начини е с помощта на свинска мас. Болките, предизвикани от това заболяване, могат да бъдат облекчени и лекувани както със студени компреси или масажи, така и с помощта на лекарствени средства – в зависимост от преценката на вашия лекар. Народна медицина също предлага няколко доста ефикасни метода и билкови отвари за лечение на шипове в коляното.

Затоплете колената добре, намажете ги с несолена свинска мас и увийте в парче плат, за предпочитане да бъде вълнено. Сложете хартия върху него и бинтовайте възможно най-стегнато. Така се преспива. Редувайте всяка вечер различно коляно. Процедурата се прави 20 дни и след това продължавате лечението още пет, като към маста добавяте една щипка сол.

Друг метод, който също много помага, е като стриете на ситно шепа каменна сол и я размесите с едно шишенце течен парафин (намира се лесно във всички аптеки). Затопляте сместа и я поставяте върху парченце марля. Налагате върху коляното и след това покривате с парченце найлон и върху него плат от вълна. Този компрес трябва да престои цяла нощ. Процедурата се повтаря десет вечери, като използвате вече направената смес, но затоплена предварително.

Опитайте да се отървете от болезнените шипове в коляното с помощта на съветите, които сме ви подбрали от народната медицина.

Ябълков оцет и бял тамян при шипове

Ето как Мария Заркова и мъжа и са победили шиповете – нейният мъж е имал шипове в петата и те са се стопили, като са използвали кашичка от бял тамян и ябълков оцет. Налагали са, като лапа и са победили шиповете.