Зелето може да излекува 100 болести!

Зелето може да излекува 100 болести! | Диана image 1

Зелето е един от многото продукти, на които можем да се наслаждаваме и като храна и като лекарство. То изобилства от минерални вещества, които са необходими за развитието на нашия организъм.

Народната медицина отдавна е открила лековитата сила на зелето. То се препоръчва при анемичните хора (слабокръвните), а също така представлява и естествен антисептик и възстановява загубените витамини и минерали.

Зелето е силен диуретик, естествено слабително и оказва благотворно въздействие при язва на стомаха и дванадесетопръстника. Освен всичко това, то е истински спасител, който облекчава хроничната кашлица, както и сутрешния махмурлук. Също така, хората, които консумират два или повече пъти седмично зеле са подложени на тройно по-малък риск да разболеят от рак на дебелото черво, в сравнение с тези, които изобщо не консумират зелеЛечебни-качества-на-зелето.

Сокът от зеле се цени като лечебен препарат. Разсолницата от кисело зеле е народно средство за лечение вследствие на възпаление на ухото.

В случай на намален слух препоръчваме проста рецепта, за която е необходима чиста малка памучна кърпа или памучен тампон, напоен в саламура. След като памука хубаво се потопи в зелев сок, трябва да се постави в ухото на болния преди лягане. Ако не е пострадало тъпанчето, слуха скоро ще се оправи.

Сокът от киселото зеле е изключителна напитка срещупроблемите в храносмилателния тракт или срещу отечените крака. Расолницата в комбинация с сок от моркови или цвекло е отличен за всички хора с диагноза недостиг на калций и за тези, които страдат от остеопороза. Сокът от киселото зеле е също отличен напитка за хора с язва на стомаха иливъзпаление на дебелото черво. Той изобилства с витамин C и U, който има силно противовъзпалително действие. Снабдява организма с натрий, прочиства червата и се използва катосредство срещу запек . Освен това, комбинацията на сок от зеле и зехтин е прекрасна комбинация срещу камъни в жлъчката.