Предимствата на кофеина за красотата

Предимствата на кофеина за красотата | Диана

Всички знаем, че кофеинът може да направи чудеса с нас сутрин.

Това е нещото, което ни помага да започнем деня с нови сили и с лекота да се справим с всички задължения.

Когато става въпрос за красота обаче, определено искаме да знаем как действа ежедневната доза кофеин на външния ни вид.

Представяме ви причините, заради които е добре не само да пиете горещата напитка, но и да се възползвате от кофеина като основна съставка във вашите козметични продукти.

1. Успокоява възпаления

Има причина, заради която кофеинът е често срещана съставка в козметичните продукти. Обикновено можете да го откриете в козметика, предназначена за намаляване на подувания, подпухване и всякакви други възпалителни процеси. Кафето е пълно с важни антиоксиданти, които могат да предотвратят и забавят увреждането на клетките.

2. Помага за тъмните кръгове

Именно тези противовъзпалителни свойства на кафето са изключително ефективни и в борбата с тъмните кръгове. Кофеинът помага да се намали количеството кръв в торбичките под очите, което е и основният проблем при тъмните кръгове. Освен това кофеинът премахва задържането на вода в организма.

3. Лекува розацея

Ако страдате от кожен проблем като розацеята, това може би е вашият лек. Отново заради антиоксидантните свойства, кофеинът има способността да намалява раздразненията и зачервяванията, най-често срещани при розацея.

4. Успокоява щети от слънцето

Антиоксидантните свойства на кафето са изключително благоприятни за успокояване на кожа, изгоряла под лъчите на слънцето. Кофеинът предпазва от вредните UV лъчи и изследвания сочат, че дори намалява риска от рак на кожата. Нанасяйте го със слънцезащитна козметика за по-голяма защита.

5. Прави кожата гладка

Едно от най-познатите действия на кафето се открива в терапиите против целулит. Кофеинът дехидратира мастните клетки и стимулира циркулацията на кръв, което прави кожата по-стегната и гладка. Разбира се, трябва да споменем, че ефектът е временен и не може да се разчита само на това за дългосрочни промени.