Съвместимостта на Девата с другите

Напълно е вероятно да си представяте идеалния спътник в живота с всички подробности и като сверявате с дългия списък от качества, бързо да задрасквате от живота си поредния кандидат. Но когато времето, човекът и ситуацията са избрани правилно, чувствената природа и романтичните мечти напомнят за себе си. Вашето любящо докосване може да е вълшебно, а веднъж дали дума, проявявате желание да подчините на отношенията тяло, разум и душа, което създава прекрасна перспектива за развитие. В атмосфера на доверие и приемане вие разцъфвате.

Влечението ви към противоположния знак Риби може да е доста силно, но дългосрочни отношения са възможни само при условие че можете да съедините духовните потребности с практичните. Най-свободно се чувствате със земните знаци, чиято стабилна енергия кореспондира с вашата. Това са Телец, Дева и Козирог.

Възбудата, която изпитвате с Овена, оказва стимулиращо въздействие, но може да разсее вашата съсредоточеност. Земната чувственост и консерватизмът на Телеца ви доставят удоволствие. Интелектуалната лекота на Близнаците е възхитителна, но разпиляната енергия на този знак може да ви вкара в ужас. Ракът може да предизвика у вас както физическо привличане, така и чувство на дълбоко приятелство. Топлите обятия на Лъва може да се окажат само мечта, но е възможно по-лесно да ви бъде да го имате в качеството на приятел. С друга Дева вие лесно можете да останете самите себе си, но трябва да се съгласите понякога да запазвате критиките за себе си.

С Везните може да сте обективни и откровени, но за продължение на отношенията всеки от вас трябва да изясни позицията си. Идеален любовник може да е Скорпионът със своята дълбока страст, която ще утоли вашата жажда за безпрекословна преданост. Със Стрелеца лесно ще разделяте интимните удоволствия и приятното прекарване на времето, дори ако не се виждате често. Особена игривост може да предизвиква Козирогът, чието сухо остроумие ще разбуди собствения ви саркастичен хумор. Искряща енергия и сила на духа разпространява Водолеят, но когато сте готови да се хвърлите в горещите му обятия, можете да се почувствате самотни. За Рибите вече знаете, но…

…в любовта всичко е възможно и не само че противоположностите се привличат, но и когато сърцата ви се търсят взаимно, значи може да се получи прекрасен съюз, дори когато има привидна несъвместимост. Надяваме се със следващите редове да откриете пътя на компромиса в името на любовта.

Дева и Овен

Изключителните тънкости на любовта

Овен и Дева са прекалено разумни, за да предположат, че от тяхното познанство ще се получи пълноценен и дълготраен роман. Но ако любовта ги е завладяла, става трудно. Ще трябва да положат усилия за заздравяване на връзката и после да жънат щедрата реколта на взаимната любов.

От първия ден на запознанството Овенът рискува да си навлече неодобрението на Девата, било заради вечната си разпиляност и безразсъдство, било защото закъснява за срещите, които сам е определил, или пък защото обърква мястото на срещата. Естествено, че това няма да се хареса на педантичната Дева. Но едва ли веднага ще направи кръгом, понеже този напорист човек много я привлича. По-скоро Девата ще се опита да превъзпита Овена, като смята наивно, че с помощта на такт и търпение ще може да получи положителен резултат.

Овенът и Девата живеят в толкова различен ритъм, че единственият начин да се избавят един друг от взаимните претенции е да си установят свободен график на общуване. Например след 1-2 дни, прекарани заедно, да поживеят няколко дни разделени. За това време Девата ще може да въведе мислите си в ред, а Овенът – да се натича на воля.

В секса съвместимост между Овена и Девата ще настъпи тогава, когато се научат напълно да се доверяват един на друг. Страстният Овен е способен да пробуди в практичната, но много чувствена Дева такава буря от страсти, каквато и сама от себе си тя не очаква.

Тайната на тяхната съвместимост

Честно казано, съвместимостта между двамата е нестабилна, и то най-вече заради това, че и двамата предявяват към партньора си прекалено много изисквания.

Драги ми Овен, твоята Дева не може да тича след теб – тя предпочита равномерност и ред. Защо не се успокоиш малко, за да се наслаждаваш с пълна мяра на грижата и уюта, които ще ти дари грижовната половинка?

А ти, мила Дево, още ли не се разбрала, че не можеш да превъзпиташ твоя Овен? Вместо да го критикуваш, по-добре обърни внимание на неговите достойнства. Той ги има предостатъчно.

Дева и Телец

Дует на два гласа

При запознанството всеки от вас може да възкликне: „Ето я моята мечта!” Освен това и двамата ще бъдете абсолютно прави. Независимо от ината, присъщ на всеки от вас, вие се допълвате хармонично – ако го искате, разбира се. Жизнените ви ценности лежат на една плоскост и говорите на един език.

Съвместимостта на Телеца и Девата в семейството се дължи именно на общите възгледи за живота и се очаква и децата си да възпитавате без противопоставяне. Вярно, умението да настоявате на своето може да се излее в противопоставяне и ако въпросите са принципни, то помирение може и да няма.

За Девата и Телеца съвместимостта в леглото не е каторжен труд, а страстно прекарване на времето, а на експерименти сте готови и двамата.

Тайната на тяхната съвместимост

Животът ви ще бъде или скучен, но стабилен, или ще влезе в период на продължителна война. Към какво се стремите? Умението да настоявате на своето е присъщо и на двамата – и Телецът, и Девата умеят да го правят. Но тук косата се натъква на камък, при това от двете страни.

Скъпи Телецо, струва си да се вслушваш в мнението на Девата. В края на краищата ценностите ви са еднакви, значи няма поводи за война. Разбира се, взривът на твоето негодувание може да накара Девата да се пречупи и да направи така, както искаш. Сигурен ли си, че наистина искаш да прекършиш любимия човек?

Драга Дево, ти си не само упорита, но можеш и да убеждаваш. Педантичният стремеж да аргументираш всяка своя постъпка може да ти бъде от полза, понеже Телецът не може да бъде принуждаван, но пък ясните аргументи може да го убедят. Но и веднъж да отстъпиш, не е грях – помисли, може да се стремите към една цел, но с различни средства.

Между вас няма да има конфликти, ако сами не поискате това, рядко се среща такава хармония в отношенията – за Телеца и Девата съвместимостта се крие в стабилността. Ако, естествено, не предпочитате войната.

 

Дева и Близнаци

Тангото на отношенията

Тези отношения всъщност напомнят на виртуозно и страстно аржентинско танго, а този танц невинаги има щастлив сюжет. Близнаци и Дева категорично не се разбират един друг – те са от различни планети. Пък и двата знака са склонни да се разстройват и с часове да се самосъжаляват.

Девата често критикува неорганизираните Близнаци, а пък Близнаците смятат девата за досаден съветник и за невъзпитан. Всъщност Девата има малко приятели и изобщо отношението й към общуването е избирателно – как да разбере вечно кръжащите във вихър приятели на Близнаците? За Близнаците и Девата съвместимостта се корени в дългите разговори – те могат дълго и напоително да обсъждат абсолютно всякакви теми и няма да им е скучно.

Тайната на тяхната съвместимост

Дори звездите са в недоумение – двата знака могат безрезервно да обичат, но да се чувстват отхвърлени. Като приятели – забележителен съюз, но да се разберат в съвместен живот, е невероятно трудно. Все пак единството на противоположностите е напълно възможно, стига само силно да го поискат.

Мили Близнако, твоята любов към весел хаос е способна да нажежи до бяло педантичната Дева. Ако ти се струва, че Девата е придирчива, то е по-скоро защото тя с всички сили се старае да направи съвместния ви живот идеален. Но какво да правите, ако идеалите ви са различни?

Скъпа Дево, ти много обичаш да даваш съвети – точно Близнаците обаче не обичат да ги слушат, дразнят се и започват да нервничат, отнасят се някъде далече, а ти се чувстваш обидена. Не бива да се разстройваш – ако дадеш на Близнака да разбере, че винаги го подкрепяш, той ще го запомни и ще се обръща към теб, когато това наистина е необходимо.

Трудно ще ви е и на двамата – ако не се разделите, ще се мъчите с взаимно неразбиране. За Близнаците и Девата съвместимостта е напълно възможна – капка нежност е способна да твори чудеса и всяка буря може да бъде угасена с фразата: „Разбирам – с мен ти е трудно”.

Дева и Рак

Щастие, събирано троха по троха

Трудно е Ракът и Девата да стигнат до съгласие. Всеки от тях си има цял списък от качества, които са способни да ги изкарат един друг от равновесие. Девата например не може да разбере излишната сантименталност на Рака. А това, че Ракът категорично отказва да следва мъдрите съвети на Девата, я довежда до ярост. На свой ред Ракът, на когото любовта му е нужна като въздуха, не може да съзре зад практичността на Девата дори капчица чувственост.

Но прелестта е в това, че и Ракът, и Девата са надарени с достатъчно такт и търпение, за да се приспособят един към друг. В такъв случай те могат да построят прекрасни отношения. Девата може да е очарована от меката привлекателност на Рака. И дори ако тя се усъмни в Рачешките чувства, то скоро ще се убеди, че съмненията й са напразни. Ракът е привлечен от способността на Девата да мисли ясно и да взима решения: силен партньор – това му трябва на трепетния Рак.

Постепенно се нормализира и съвместимостта им в секса. Всеки от тях търпеливо и нежно ще опознава интимните тайни на партньора. А на какво са способни тези двамата, когато са влюбени, си знаят само те.

Тайната на тяхната съвместимост

Как може да се подобри съвместимостта между Рака и Девата? Залогът за тяхното щастие е в умението да разбират партньора. По-трудно ще бъде на Девата да се откаже от мислите да превъзпитава партньора, понеже критиканството е в кръвта на този знак.

За Рака е полезно да направи по-умерена своята обидчивост. Ако ти е много обидно, опитай да поговориш с Девата, преди да се скриеш в своята раковина. Вероятно конфликтът ще бъде решен.

Девата трябва да се научи да се сдържа от резки изказвания. Знаем, че критикуваш от добри чувства, но неприятният оттенък, който остава след твоите нападки, е способен с времето да прокопае внушителна пропаст дори в най-силните чувства.

Дева и Лъв

Единият разделя, другият владее

Някой би казал, че тази двойка няма шансове за успех. Трудно е да се очакват добри резултати, когато се срещат Огън и Земя. И Лъвът, и Девата откриват в своя партньор колосално количество дразнещи черти. Девата не признава лидерството на Лъва, недоумява по повод неговата неспособност да планира и искрено негодува срещу разточителността, която представителят на царствения знак нарича щедрост.

Общо взето, Лъвът почти не се дразни от Девата, но може да му доскучае от нейната надутост и стремежа й да разложи всичко на части. А уж природната склонност на Девата всичко и всички, включително и Лъва, да подлага на критика, може да докара огнения знак до ярост.

В секса между двамата също не всичко е гладко – подредената и сериозна Дева се смущава и обезкуражава от Лъвската игривост. На Девата й се струва, че Лъвът бърза да сведе отношенията до леглото, докато Лъвът недоумява защо Девата спира естествения ход на събитията. Всеки от тях е прав за себе си, просто имат различни възгледи за естественост.

И все пак не е толкова лоша съвместимостта между Лъв и Дева. Ако ги завладее силно чувство, те могат да се приспособят един към друг и в такъв случай ще изградят щастлив и стабилен съюз. Трябват им да речем около 5 години, за да разберат окончателно дали са си необходими един на друг. Ако няма да я бъде, инициатор на раздялата ще стане по-скоро Лъвът.

Тайната на тяхната съвместимост

Как може да се помогне на Лъва и Девата да постигнат съвместимост? Тайната на силата на тази двойка, колкото и да е странно, е в техните различия. Те си помагат взаимно да видят света от различни страни.

Мила Дево, разбери – критиката е най-лошият стимул за царствения ти партньор. Ако се научиш да поощряваш своя Лъв с похвала, с твоя помощ той ще постигне върховете на славата и щедро ще я сподели с теб. Ти обичаш да планираш всичко и това е прекрасно – Лъвът с радост ще въплъти общите ви планове в живота, особено ако си мисли, че планът принадлежи на него. Схващаш ли?

Скъпи Лъве, усмири гордостта си и престани да се обиждаш от критичните забележки на Девата. В повечето случаи те са конструктивни, нали ли така? И престани накрая да лазиш по нервите на вярната си половинка с постоянни флиртове. Тя не знае, че го правиш за забавление.

Дева и Дева

Не позволявайте на скуката да разруши идилията

Не, тези отношения не приличат на приказка, по простата причина, че Девата е способна да създава проблеми от нищото, скандал и какво ли още не – като истинска жена. Стихията ви е Земя, затова съвместното ви щастие не е в съвместното витаене в облаците. Всякакви фантазии са ви чужди, искате да промените света, при това – към по-добро. На първо място домът, семейството, вечните ценности и практичната полза – дотук всичко пасва много добре, за да сте заедно. Но съвместимостта между две Деви не е толкова прекрасна, колкото изглежда на пръв поглед.

Вие знаете точно как да решите възникналите проблеми и как да предупредите предварително, та ако може изобщо да не възникнат. Това е много похвално качество и вие постоянно ще си давате взаимни съвети, но едва ли ще ги следвате сами. По простата причина, че всеки знае по-добре.

Тайната на вашата съвместимост

Можете и дори е препоръчително да се отблъсквате понякога от земята – без празници и моменти на радост бързо ще си омръзнете, понеже склонността към анализ на ситуации от всякакъв род води до досада. Как да не ви стане скучно?

И на двамата ви е необходимо от време на време да преодолявате своята инертност. Не обичате да пробвате нищо ново, предпочитате стабилността както в работата, така и в отношенията. Но ако опитате заедно нещо ново, ще откриете нов начин да си прекарвате времето.

Първият признак на прокрадващата се скука в отношенията ви – преставате да споделяте един с друг радостите и грижите си. Този тревожен сигнал не бива да се игнорира, звездите ви съветват да вървите през живота ръка за ръка – близостта ви е дадена от съдбата.

Дева и Везни

Когато практикът може да изяде мечтателя

Практичната Дева може да завърже отношения с Везни само по чиста случайност. И без това е вероятно да се срещнат при изключителни обстоятелства – толкова са различни тези две природи. Дева и Везни прекарват времето си в различни части на този свят. Ако се изразим образно, може би Везните са сбъркали библиотеката с фризьорския салон или Девата е попаднала по някаква случайност на концерт на модна група, което само по себе си не е много вероятно.

Но ето че в секса съвместимостта им е просто магнетична – всеки получава това, което му е необходимо като въздух. Вярно, ако Везните започнат да се оглеждат настрани, това се превръща в проблем. Везните не понасят рутината, в която може да се превърне спокойствието, а Девата не вижда повод да променя кардинално поведението си както в леглото, така и във всяка друга сфера.

Тайната на тяхната съвместимост

Удивителен парадокс – Девата с всички сили желае на любимата си Везна доброто и затова ще се опита да промени в нея точно тези качества, които са я накарали да й обърне внимание. Количеството нравоучения за единица време може да стане мащабно и Везната да се затвори в себе си. Девата и Везната няма да си вдигат скандали, а просто ще се разотидат в различни посоки.

Дево, твоят стремеж да промениш Везната ще я доведе до нарушаване на баланса. За нея това е пагубно – този знак може да стигне до крайности, ако му дотегне много.

Везна, твоята Дева роптае не защото си лоша. Не е нужно да правиш драми от получените съвети и да ги възприемаш като упрек. Творческата ти личност лошо понася критиката, а Девата не може да не критикува.

Но вашето може да е доста щастлив съюз, особено ако се обичате. Между Девата и Везната съвместимост или има, или няма изобщо – средно положение не съществува. Малки отстъпки няма да навредят, а само ще укрепят отношенията.

Скорпион и Дева

Адски рай за двама

Удивителното умение да се съвместяват противоположностите при тази двойка се превръща в изкуство – дори ако съвместният живот между Девата и Скорпиона напомня на ад на Земята, в този ад цъфтят райски рози. Пълно отдаване – в това се заключава съвместимостта им. Полутонове не признават и двамата, точно затова прилагат нечовешки усилия за постигане на желаното.

А на пръв поглед няма никакви допирни точки между тях. Девата и Скорпионът трудно започват отношения – те може ден след ден да са един до друг и да не забелязват това, но пък като го забележат, вече няма спиране. И двамата не прощават изневярата, ревниви са също в еднаква степен. Вярно, ако невинният Скорпион бъде набеден в измяна, той ще направи всичко, за да въплъти тази вина в живота – щом са му отправени претенции, защо не?

Тайната на тяхната съвместимост

Такова уважение един към друг, както при вас, не се среща така често, така че съвместният ви живот има всички шансове да бъде щастлив. Но грешките в междуличностната политика може да ви струват скъпо.

Дево, твоят Скорпион има избухлив темперамент и е способен смъртоносно да те ужили. Такава му е природата – не го довеждай до подобно състояние, понякога просто направи крачка настрани и му дай време да помисли и да се успокои. Скорпионът е способен без твоя помощ да прави изводи и да се извини.

Скорпионе, по-кротко с Девата – тя е по-нежна от теб. Но и не се отпускай напълно – Девата има нужда от силен партньор до себе си. От време на време демонстрацията на сила е необходима, иначе Девата може да загуби усещането, че до себе си има човек, на когото може да разчита.

Основните ви проблеми са неправилното разбиране на мотивите ви един на друг и подозрителността. Ако двамата направите усилия поне за да сдържате желанието да се уязвявате взаимно, заедно ще ви бъде много добре.

Дева и Стрелец

Класика в жанра

Докато Стрелецът търси приключения и побеждава дракони, Девата спазва приличие, води домакинството и планира светлото бъдеще. Може да се каже – идеален тандем, но Девата и Стрелецът на практика може да водят постоянна борба помежду си. Високата организираност на Девата е в разрез с импулсивността на Стрелеца и ето че тук са възможни взаимни обиди. Съвместимостта между двата знака има внушителен потенциал и ще бъде глупаво да не се възползват от него.

Отлично чувство за хумор, практически идеален секс – с помощта на тези две средства Девата и Стрелецът могат да изгладят всички ръбове. Непредсказуемостта на Стрелеца предизвиква в логичната Дева недоумение, макар че в неговите постъпки също присъства несъмнена логика, която обаче е чужда на педантичната Дева. Като организатор обаче Девата е способна не само сама да постигне невероятни успехи, но да помогне и на Стрелеца.

Тайната на вашата съвместимост

Ще ви бъде тежко и на двамата, ако не започнете да си отстъпвате. Вродената упоритост на Стрелеца ще ядосва Девата, а постоянните нравоучения на Девата са способни да вбесят Стрелеца.

Дево, всъщност твоят Стрелец много цени добрите намерения. Затова е с теб, а не с някой друг. Можеш да го предпазваш от необмислени стъпки, ако аргументираш своето мнение.

Стрелецо, ако твоята Дева роптае и ти говори, че приятелите ти влияят лошо, това не е посегателство върху свободата ти. Всъщност Девата смята, че заслужаваш най-доброто, включително приятелите. Ако й обясниш позицията си, то недоразуменията бързо ще се изчерпат.

Съвместимостта ви е напрегната работа и за двамата и дори съзнателни промени на някои черти от характера. Но ако не се готвите да си правите отстъпки, то защо тогава сте заедно?

Дева и Козирог

Душа в душа

Звездите ви вещаят радост и щастие, понеже в този съюз и Девата, и Козирогът получават точно това, което искат. Девата обожава да дава съвети, а Козирогът с благодарност ги приема и използва всяка възможност, за да доведе съвместния живот до идеала. Така да се каже вие двамата сте съвместими отвсякъде. Моногамни, не прощавате изневерите и ги смятате за недопустими. Рядко може да се види такава двойка, в която двамата хармонично строят живота и дружно преодоляват несгодите.

Ако в спалнята ви обземе скука, то това се дължи на нерешителността и на двама ви. Може да се добави огън в отношенията – позволете си да експериментирате в леглото и няма да скучаете.

Тайната на тяхната съвместимост

Дори е чудно на какво може да се посъветват двама щастливи хора. Но и при вас може да се получи недоволство от партньора. Откъде и защо може да се появи?

Дево, твоята практичност и логичност не трябва да преминават в студенина. А това е напълно възможно. Ти умееш да привикваш към думите и словата „обичам те” може да излизат от устата ти като от автомат. Спри и помисли, тогава следващото признание в любов ще бъде по-топло и живо. Козирогът със сигурност ще го оцени.

Козироже, ти умееш виртуозно да обвиняваш другите в своите неуспехи. С Девата такъв фокус няма да мине – просто защото сама го умее, да не кажем, че го е измислила. Ако не искаш да станеш виновен, не започвай с обвиненията. Девата така или иначе ще ти докаже, че виновният си ти.

Всъщност единственият проблем на вас двамата е желанието да избягвате силни емоционални вълнения. Обратната страна на това желание е премълчаването на проблемите. Не допускайте това – съвместимостта ви се заключава именно в трезвия поглед на живота. Заедно сте двойно по-силни.

Дева и Водолей

Вие не си приличате и това е прекрасно

Скоропостижният роман на тези знаци изцяло и напълно лежи на съвестта на Водолея, защото само неговата енергия тласка отношенията им към бурно развитие. Ако Девата е очарована, то може и да се поддаде. Ако романът между тях се развива дълго и постепенно, то това е дело на ръката на Девата, тя е напълно способна бавно и упорито да привързва към себе си.

Съвместимостта между Девата и Водолея е рядкост и точно с това е ценна. Трудно е да се намери общ език между импулсивния Водолей и разсъдливата Дева и стабилните отношения между тях са по-скоро изключение от правилото. Ако на двамата им стига дух да не си пречат един на друг и да заемат независима страна, то имат всички шансове да образуват здрава връзка. Разбира се, свободното си време може да прекарват заедно, но основното ще да е поотделно.

Тайната на тяхната съвместимост

Всяка двойка си има разногласия, но не се среща така често животът да се състои само от такива. Вие сте точно такава двойка – експериментатор Водолей и консерватор Дева. Как да намерите общ език и да не се разделите?

Дево, с твоите нравоучения правиш Водолея нещастен. Напълно е разбираемо желанието ти да го убедиш, че реалността си е реалност, но неговите фантазии са неговият живот. Точно затова той е толкова очарователен. Можеш да го превъзпиташ, но защо ти е?

Водолейо, твоята избухливост в очите на логичната Дева може да изглежда истеричност. Малко трябва да въздържаш неукротимия си нрав – Девата може да се убеди само с ясни аргументи. С викове нищо няма да постигнеш, тя е достатъчно упорита и разумна, за да ти доказва, че не си прав.

С други думи съвместимост между вас ще се получи само при условие че много общувате. Ако Водолеят споделя великите си планове и търси съвет, Девата с радост ще подкрепя всяко, дори най-безумното начинание.

Дева и Риби

Съюз по волята на съдбата

Наистина, тук съдбата играе не най-последната роля – Дева и Риби са благословен съюз. Това е красива двойка, на която всички се наслаждават и за това, че те най-накрая са заедно, ще разбере целият свят. Съвместимостта между Дева и Риби има известен оттенък на ексхибиционизъм, те обожават да показват щастието си. Дева и Риби е двойка, която може да постигне каквото поиска. Това е сплотен екип, способен да намери изход от всяка ситуация.

Ако между тези два знака има истинска любов, то всичко ще бъде отлично. Ако Рибата обаче изстине, отношенията няма да се върнат, колкото и да се старае Девата.

Тайната на тяхната съвместимост

Макар че Рибата е способна да дава всичко в името на любовта, в края на краищата става ясно кой е имал известен резерв на душевни сили, скътани за черни дни. Със сигурност може да се каже едно – ако Девата не обича Рибата, то няма да има празнични камбани. Така че изборът може да се смята за очевиден още от самото начало.

Не е нужно Девата да ходи на лов за Рибата. Това ще я изплаши и тя ще започне да се крие и изплъзва. Рибата трябва да знае, че всъщност ти си паднал нейна жертва, но няма да понесе да бъде трофей от лов. Твоята мечтателна Рибка иска малко илюзии? Какво ти пречи да й ги дадеш?

Рибке, твоята Дева е много различна от теб. Бурни вечери, многобройни приятели и познати – Девата няма нужда от всичко това. Не е необходимо да настояваш и да я обвиняваш в маниащина, просто такъв й е характерът. Дръж здраво на земята склонността си да летиш в облаците.

Между вас двамата има прекрасна съвместимост. А за да не се превърне разликата в характерите ви в противопоставяне, е нужно съвсем малко. Не си придиряйте един на друг за дреболии и си дайте известно количество свобода. Рибата – да се пошляе, Девата – спокойно да си поседи на диванчето. В резултат ще получите забележително щастлив съюз.

Източник: http://megavselena.bg