Седем здравословни предимства на морската сол

Седем здравословни предимства на морската сол | Диана

Морската сол възстановява жизнените функции на клетките.

Морската сол е естествен природен продукт, който съдържа повече от 100 минерални вещества.  Благодарение на високото си съдържание на минерални вещества, макро- и микроелементи, тя е известна с безспорните си лечебни качества.

Естествената морска сол е най-полезна за човека. Нейният състав е най-близък до кръвната плазма. Морската сол съдържа всички необходими химически елементи (64 на брой) – мед, калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, манган, цинк, хром, селен, сяра, силиций, бром, йод и още…

Вижте кои са най-важните здравословни предимства на морската сол.

1. Стимулира имунната система.

Морската сол има антивирусно действие, затова често се използва като природен лек срещу простудни заболявания. С морска сол укрепвате имунната система, като я правите по-устойчива на сезонни вируси и грипове. Приема се под формата на отвара за гърлото или на капки за нос.

2. Грижи се за храносмилателната система.

Приемът на морска сол стимулира работата на слюнчните жлези, което се отразява благотворно на храносмилателните процеси. Освен това с помощта на морската сол в организма се отделят храносмилателно сокове, което спомага за бърз и по-добър метаболизъм. Подобрява се и вкусът на ястията.

3. Поддържа електролитния баланс в тялото.

Морската сол се грижи за баланса между натрий и вода в организма, като предотвратява задържането на вода или прекомерното освобождаване на микроелемента.

4. Защитава сърцето.

Морската сол помага срещу нарушен сърдечен ритъм, като стабилизира работата на сърцето заради наличието на натрий и магнезий в съдържанието.

5. Подобрява мозъчната дейност.

Благодарение на микроелементите в морската сол, нервните клетки в мозъка функционират по-качествено. Лекари са установили, че приемът на морска сол подобрява мозъчната дейност, като улеснява обработването на информация и пречиства мозъка от токсини.

6. Изчиства кожата.

Ако имате нежна кожа, страдате от акне или друг вид кожни проблеми, то с морската сол може да ги елиминирате. Заради съдържанието на сяра в състава, при подходящи условия природното лекарство синтезира допълнително кислород и помага на кожата да диша. С магнезият от морската сол почиствате кожата от токсини, а с калцият почиствате порите, без да им давате възможност да се запушат повторно.

7. Прави ни щастливи.

Морската сол поддържа нивото на серотонин и мелатонин в мозъка, като по този начин гони стреса и ни кара да се чувстваме щастливи.