Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси? | Диана image 2

Опитите в областта на т.н. „студен ядрен синтез” датират от 1958 г. в СССР, когато Иван Филимоненко прави откритие, подкрепено от няколко академици, но много скоро те са обявени за шарлатани и повечето от тях умират при странни обстоятелства.

Видео: Защо скриха студения ядрен синтез в СССР

В началото на 21 век в Италия над тази тема работи ученият Пиантели, който събира цял колектив от учени от различни университети.

Няколко години преди 2011 г. Роси и Фокарди се отделят от Пиантели и работят съвместно над LENR. Никой не ги финансира и Роси убеждава жена си да продадат апартамента си за 2 млн. евро.

На 15 януари 2011 г. инж. Андреа Роси и професора от Болонския университет Серджио Фокарди на пресконференция в Болоня обявяват за свое откритие в областта на низкоенергетичния ядрен синтез (low-energy nuclear reactions, LENR). На пресконференцията „сред присъстващите се оказа един инвеститор, който така и не си призна кой е и откъде. Но той им каза: ако вие направите мегаватна инсталация, то аз ще я купя за парите, които вие сте похарчили за тези изследвания, т.е. за 2 милиона.

Половин година по-късно Роси обяви, че са създали такава инсталация и на пресконференция на 28 октомври 2011 г. я демонстрира. Този топлогенератор той нарече енергиен катализатор – E-cat. Реакторът, голям колкото фургон, работи повече от 5 часа в автономен режим с изходна мощност 0,5 МВт. При това след пуска за неговата работа не беше необходима никаква външна енергия. Инвеститорът го купи. След това Роси реши да разработи система за широкия потребител и създаде система с размер на куфарче, към която се свързват външните тръби от системата за отопление. В куфарчето има малка касета с тръбичка с никелов прах и водород – вече готов. Трябва просто да се натисне копчето. Системата се нагрява от акумулатор на батерии и после започва да отделя енергия от порядъка на 10-20 киловата.”

Така стигаме до международната комисия от март-април 2014 г., която в течение на 32 дни наблюдават работата на новата модификация на генератора Е-САТ на Роси, който представлява по форма вече не фургон или куфарче, а нещо като голяма химикалка с диаметър 2 см и дължина 20 см.

www.burgasnovinite.bg/Ruski-uchen-S-evtinata-energiya-na-Andrea-Rosi-neft-i-gaz-s.html

А сега малко хронология:

–         След излизане на доклада падна цената на нефта;

–         Рокфелер продаде нефтения си бизнес;

www.kommersant.ru/doc/2573518

–   През ноември Обама и китайския лидер Си Цзинпин се договориха в китайската провинция Баодин да стартира серийното производство на генератора на Роси, по лиценз купен от американската фирма «Industrial Heat» още през януари 2014 г.

ireport.cnn.com/docs/DOC-1187686

–         Бил Гейтс посети Италия и се срещна с бившите колеги на Роси;

Бил Гейтс не може да повярва. Готов е да даде 1 млрд. долара, за да се включи в бизнеса с енергията на бъдещето.

www.e-catworld.com/2014/11/14/bill-gates-addressed-at-enea-by-lenr-research-coordinator-what-does-he-know-about-lenr/

–         Путин се отказа от Южен поток;

И така, ОТ 8-МИ ОКТОМВРИ СВЕТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА СЕ ПРОМЕНИ ТОТАЛНО.

На 8-ми октомври 2014 г. Андреа Роси успешно защити пред международна научна комисия уред с големината на химикалка, който за месец създава топлина от 1,5 мегаватчаса, което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем. Ето това е доклада, а благодарение на нашата инициатива България е една от страните, които са проявили интерес към откритието, както се вижда от тази графика, представяща интереса към доклада по страни.

Допълнителна информация: www.sifferkoll.se/sifferkoll/

Още по темата:

Официален сайт: //www.ecat.com/

Статията в Wikipedia

bls.blog.bg/politika/2014/11/28/zashto-padna-cenata-na-nefta-poiavi-se-nov-vid-energiia.1317676

fusionefredda3.com/novita/andrea-rossi-limpianto-da-1mw-sara-la-stele-di-rosetta-del-nostro-know-how-industriale

www.youtube.com/watch

volt-info.ru/generator-tepla-andrea-rossi-e-cat

//pesn.com/2014/10/22/9602554_Andrea-Rossis-E-Cat_Devours_Lockheeds_Hypothetical_Compact-Fusion-Reactor/

//daily.com.ua/it-technologies/25-10-2014198378