Посвещава се на всички мъже

Мили мъже, без значение колко е успешна една жена, тя иска вие да бъдете мъже!

Забравете за скорошния бунт на феминизма – носете чантите на жените, плащайте вместо тях в кафенето, отваряйте им вратите, грижете се за проблемите им.

Може би ще разберете защо е всичко това и защо точно вие, когато за хиляден път се приберете у дома, а там все така до уютната вана ви чака хавлия и чиния с вечеря.

И може би, когато ви писне от всичко – работа, бизнес, приятели, а тя, вашата любима, ще бъде до вас всеки ден – ще ви целува и ще твърди, че сте най-добрите.

И може би, когато видите колко здраве и нерви е изгубила тя, носейки в сърцето си вашите деца, или когато след 16-20 часа родилни мъки ви дари с наследник.

Бъдете добри към нея

Спрете да убивате нервите й с вашата гордост, мъжка логика, сила на характера. Обадете й се. Особено когато сте се скарали, позвънете й. Ако само можехте да видите как горко плаче тя, след като сте затворили телефона, хлопнали вратата.

Не, не плаче така красиво, както показват по филмите, във възглавницата и тихичко. Тя ридае горчиво, размазвайки сълзите по загрозеното, подпухнало, червено лице.

Чуват я на улицата, в съседния апартамент. Тя вие от болката, която сте й причинили вие. Позвънете й, върнете се. Хванете я за ръка и я измъкнете от тази мъка като от огън на пожар.

Не я обиждайте

Не крещете, не обиждайте. Убивате я с думи. Нея, добротата, нежността, верността. Тя става зла, жестока и отмъстителна, просто защото вече веднъж сте извикали в лицето й “Кучка!”

Хиляди пъти след това сте съжалили за казното, направеното, счупеното в сърцето. Но моментът вече е отминал.

Често тя вече е мъртва, защото вие дори не подозирате колко непоносимо болезнено е да слушаш от най-любимия скъп човек лоши думи. После ще се сдобрите, само че тя няма да забрави.

Няма да ви напомни, но още неведнъж ще превърта думите ви в главата си, ще поплаче сама, ще нареже сърцето си на малки парчета.

А след това вие, скъпи мъже, ще се учудите откъде в нея има само цинизъм и безразличие.. Тя го шие и плете от белезите на сърцето си. Белези, които сте оставили вие там.

Ревнувайте я

Страстно, бурно, неистово. Удряйте с юмруци в стената, ритайте с крака, трошете всичко наоколо. Само никога не й казвайте, че тя е виновна за това. Не я упреквайте, не я обвинявайте.

Повярвайте ми, ако тя иска да изневери, ще изневери, а вие няма да научите. Но ако обърнете внимание, ще видите, че тя го неслучайно го е направила.

За да й покажете, че ревнувате, а значи я обичате, цените и се боите да не изгубите. Това значи, че тя се е усъмнила в себе си, във вашите чувства. Значи, че страхува за вашето “ние”.

Говорете ѝ

Говорете ѝ, че тя е вашето всичко, че с нея сте като в рая. Нека бъде престорено като по филмите, нека. Говорете! Ами ако изведнъж няма утре. Ами ако нея утре я няма.

В крайна сметка все някога няма да ни има. Животът е толкова кратък, толкова непредсказуем, може да приключи в един миг. Така че ако нея утре я няма, вие никога няма да имате шанса да й кажете всичко това. Говорете, скъпи, говорете.

Обещавайте, не жалете обещания, не се страхувайте да не ви измамят

Тя е толкова щастлива, когато слуша обещания, когато мечтае, надява се на нещо хубаво. Тя е толкова красива в този миг, толкова…

Нима не заслужава? Да, дори да се разделите вдругиден, нима не си заслужават онези петнайсет минути, когато лежите прегърнати и мечтаете за вашето красиво бъдеще! Заслужава! Всяка секунда заслужава!

Защото са толкова малко в живота ни тези секунди. А и ние ограничаваме себе си. Ние претегляме, пресмятаме, премисляме, ние, идиотите, по дяволите, изграждаме отношенията!

А отношенията трябва просто да се живеят! Просто да се обича страда, жалее. Кажи какво мислиш точно сега, точно в тази минута.

Източник: https://www.webmiastoto.com