Тайни за красота от София Лорен

Тайни за красота от София Лорен | Диана

Известната италианска актриса София Лорен на 20 септември тази година ще навърши 82 години. Ако направите сравнение между нея и нашите баби, разликата във външността е поразителна… нали? Преди четири години тя позира гола за всеизвестния календар на Pirelli. Нейните тайни за запазване и поддържане на красотата ще представим сега.

По думите на самата актриса красотата се нуждае от постоянно поддържане и грижа, и никакви инжекции, импланти, пластики не могат да ви направят толкова красива, колкото ако сама се грижите за поддържането й всеки ден. Започнете със създаването на собствен образ, защото прическата, грима и тоалета способстват изграждането му. Но на какво още е необходимо да се обърне внимание, да започнем поред.

Хранене

Самата София обожава макарони. Тя тежи 60 кг. при ръст 173 см. и през всеки три месеца си устройва разтоварваща двудневна диета. Това не е някоя сложна диета, а по-скоро два дни, в които се храни с плодове и свежи зеленчуци, пие натурални сокове. Ако става въпрос за ежедневното хранене, то София Лорен съветва отначало да ядете белтъчни продукти за по-добро усвояване, а няколко минути след това салатата, картофите или соса.

Не бива да започвате деня, дори когато нямате апетит, само с чаша кафе, по-добре изяжте филия хляб и плодове. Това ще ви даде енергия и ще ви ободри. Науката установи, че колкото по-рано се закусва, толкова храната се усвоява по-добре.

Сигурният път към напълняването и заболяванията е храненето на крак. Когато постоянно жужите, органите ви не могат да отдъхнат, а заедно с това чипсовете, сандвичите и сладкишите обричат организма на страдания.

Ако огладнеете, пийте минерална вода или сок, и във времето между храненията още повече трябва да пиете. Тогава организма ви постоянно ще се очиства от шлаките и мръсотията.

Обичайният обед на звездата е макарони и салата, малко риба или месо. Не бива да се боите от макароните, те се усвояват лесно, защото сложните въглехидрати в не голямо количество са необходими на организма, за да може мозъка да функционира нормално.

И освен за макароните, това важи и за картофите, ориза, граха и фасула. Ако ги хапвате, чувството на глад отминава бързо, тъй като пада нивото на захар в кръвта. По-тази причина е по-лесно да се отслабна при режим, който съдържа сложни въглехидрати, те създават усещането за ситост, дават на организма необходимата енергия, а после ефективно се изгарят.

Кожата е огледало на здравето

Ако днес се грижите за кожата, вие работите за бъдещето си, тъй като жената, която притежава хубава кожа изглежда добре по всяко време. Жените с мазна кожа имат късмет, защото на нея по-късно се появяват бръчки. Но заради прекомерното омазняване те ползват силни лосиони и кремове, като всичко това я прави по-малко мазна, но може и да й навреди.

Притежателките на нормална и суха кожа в младежките години не полагат особено грижи за нея, но тъй като красотата е дар, е нужно да се съхранява, като се правят маски и различни подхранващи процедури.

София Лорен сваля грима от очите си с растително масло, защото кожата около очите е суха и нежна. Не бива за измиване да се ползват нито прекалено гореща, нито прекалено студена вода това води до зачервяване на лицето и до спукване на малките капиляри.

Грижата за кожата не са единствено строените в банята флакони с козметични средства. За да е еластична и опъната кожата, както и свежа е нужно балансирано хранене, достатъчен сън и ежедневна гимнастика.
Никакви мазни блюда, нощни бдения, никотин и алкохол, иначе външността ви я грози опасност.

Най-красивата италианка съветва да почиствате кожата два пъти на ден – сутрин с хидратиращ лек крем, а вечер кремът трябва да е по-хранителен.

Ако кожата ви е чувствителна и суха, по-добре е да избягвате водата, а да ползвате лед, тогава очите стават ясни, кожата се освежава, а порите се стягат. Ако се появят подпухвания, трябва да положите на очите памучни тампони, предварително напоени в студено мляко, а същия ефект ще имат и резени краставица. Около очите нанесете крем с витамин А, тъй като той не дразни очите и добре подхранва тънката кожа около тях.

Вечерното почистване на лицето – това е свалянето на грима. Прави се с помощта на детски крем или всякакъв вид растително масло. А за да не се разтяга нежната кожа около очите, свалянето става с нежни кръгови движения. От време на време София Лорен прави дълбоко почистване на лицето, за това може да използва малко трици, които да смеси с малко лек крем и да помасажира проблемните места. Отличен ефект дава смес от минерални масла и морска сол. Почистена по този начин кожата може да бъде подхранена и с маска. Най-лесната е с овесени ядки и вода, но ако кожата е суха, може водата да се замени с мляко.

Краката

Няма по света такива женски крака, които в края на деня да не са уморени. Актрисата поддържа здравето и красотата на краката си с комплекс от различни методи. За сваляне на напрежението полезно да търкаляте точилка със стъпала, с това обича да се занимава актрисата, докато гледа телевизия или чете книга.

Полезно е да се прави масаж на стъпалата редовно, защото по тях са разположени определени точки, които са свързани с всеки от вътрешните органи. По този начин усилвате кръвообращението и помагате на организма да се справи със задачите си.

Когато има възможност е необходимо да давате почивка на краката, като захвърлите обувките и ходите боси.

Ако редовно се разхождате по чакъла или пясъка, то мускулите на краката ще станат по-силни и ще отпадне необходимостта да почиствате петите с пемза. Обувките на първо място е необходимо да са удобни и едва тогава елегантни.

Полезно е да се променя височината на токовете, като по този начин натоварвате различни групи мускули и връзки на коленете и стъпалата, и това помага да съхраните стройността и гъвкавостта на краката.

Kozmetikata.com