Моника Белучи: За червеното червило, брака и мантрите за красота

Когато Моника Белучи е на 25 години, Доменико Долче и Стефано Габана я канят да дефилира за тяхно ревю. 20 години по-късно тя става лице на марката и продължава да бъде една от жените, за които възрастта не означава нищо.

Как Белучи поддържа красивата си кожа? Невероятно, но факт – „оръжията“ са лек крем за лице, малко спирала на миглите и ярко, червено червило и добавя: „Ако искате някой мъж да ви забележи, носете червено червило“. Споделя и друго: „Моята мантра за красота – яжте, обичайте, живейте.“

В интервю за британския DailyMail през 2012 година тя споделя, че според нея с годините става по-красива. И друго – Моника Белучи твърди, че няколко килограма повече не биха нарушили вътрешния ѝ мир. „Понякога, когато мисля, че съм напълняла, просто се обличам в черно, защото е по-лесно“. Съгласни сме! А към това тя добавя, че никога не е спортувала, просто защото не обича. И сега не го прави всеки ден като повечето известни личности.

Италианката се раздели със съпруга си Венсан Касел през август 2013 година. „Бракът – никога не знаем колко дълго ще продължи… Днес работи, но след година – не знам“, казваше тя още преди развода. Двамата бяха заедно десет години преди да имат деца, а Белучи твърди, че двете им дъщери са променили отношенията им към добро. И все пак „човек никога не знае какво ще се случи“.

Актрисата става майка за пръв път на 39 години. Ражда втората си дъщеря, когато е на 45. През 2005 година, по време на напредналата си бременност, тя става лице на корицата на Vanity Fair.

Преди да се омъжи за Венсан, тя има още един несполучлив брак с италианския фотограф Клаудио Басо. Били са заедно 4 години преди да се разведат през 1994 година.

Моника Белучи никога не е планувала да стане актриса. Искала е да бъде адвокат. С моделство се захваща, за да спонсорира обучението си в университета. Но веднъж станало известно, лицето ѝ повече никога не може да бъде забравено.

Моника Белучи винаги е твърдяла, че е против пластичните операции. Казва, че бръчките са нещо по-хубаво от „пластмасово лице“.

Когато навърши 50 години, стана едно от момичетата на Бонд. До този момент тя е най-възрастната актриса партньор на главния герой, участвала във филм от известната поредица.

Няколко пъти е споделяла публично, че актьорската ѝ кариера е вдъхновена и повлияна от София Лорен и Клаудия Кардинале. А навръх 52-ия си рожден ден актрисата доказа за пореден път, че неслучайно е обявена за една от най-красивите жени на планетата. В откровена фотосесия за френското списание Paris Match тя позира в басейн, облечена с ефирна туника, под която прозира голото й тяло.

Източник: http://fashioninside.bg