Тънкостите на привличането на желаното от нас

Защо процесът на привличане работи само при някои хора? Какво го спира? – Енергията на привличане откликва не само на това, което желаем и избираме съзнателно, но и на онова, от което се страхуваме, искаме да отблъснем или избираме несъзнателно. Как да го избегнем? Отговор от автора на книгата Разговори с Бога – Нийл Доналд Уолш, в следващия откъс от книгата му По-щастлив от Бог.

Изборът от „полето на безкрайните възможности“, както го нарича моят приятел Дийпак Чопра, е деликатен процес. Важно е над какво фокусираме вниманието си, независимо дали го искаме, или не, дали го правим съзнателно или несъзнателно.

Например ако съзнанието ви е съсредоточено над това да удвоите доходите си през идната година, но след час или на следващия ден ви е хрумнала друга мисъл, а именно, че ще бъде почти невъзможно да го постигнете – ако сте си казали: „Хайде, бъди разумен, постави си цел, която поне можеш да достигнеш!, – тогава вие сте избрали по-късно появилата се идея. Без значение е дали първоначално сте искали точно това, вашата сила винаги действа, Личното Съзидание не спира да функционира.

Този механизъм е в ход не само по отношение на последната ви мисъл или идея, но и по отношение на онази, върху която се съсредоточавате най-често и най-емоционално.

Това обяснява защо някои хора, които се опитват да използват процеса, за да се сдобият с нещо, което отчаяно желаят, често се сблъскват с това, което те наричат „провал“. Те казват: „Виждате ли, процесът не работи!“

Всъщност той действа идеално. Ако усетите, че отчаяно искате нещо, и ако си повтаряте „Искам* това!“, вие оповестявате пред света, че в момента го нямате.

Вижте още:   Учени: Някои части на мозъка съзряват след 50-годишна възраст

(Освен ако не използвате думата „искам“ само образно. Повечето хора не го правят. Когато казват, че „искат“ нещо, то се дължи на факта, че съвсем ясно усещат, че в момента го нямат.)

Докато се придържате към тази мисъл, не можете да получите желаното, защото не можете да изпитате от една страна онова, което от друга страна признавате – че нямате.

Например твърдението „Искам повече пари“ може не само да не ви донесе повече  пари, а всъщност да ги отблъсне към вас. Това се дължи на факта, че Вселената има само един отговор в речника си: „Да“. Тя ви слуша много внимателно и най-вече се вслушва в онова, което чувствате.

Чувството е езикът на душата. Ако вие непрекъснато повтаряте: „Искам повече пари“, и Вселената „усети чувството“, съпътстващо това желание, а то е усещането за липса, тя ще откликне точно на него.

Тук става дума за сила. За сила, която действа като магнит. Не забравяйте, че чувството е енергия,  а по отношение на енергията – което си прилича, се привлича. Затова Вселената ще каже „да“ и вие ще продължите да искате още пари.

Ако си мислите: „Искам повече любов в живота си!“, Вселената ще каже „да“ и вие ще продължите да искате повече любов в живота си.

При използване на Енергията на Привличането думата „аз“ е ключът, който задвижва механизма на проявлението.

Затова когато ви „се струва“, че Личното Съзидание не действа, това се дължи единствено на факта, че Енергията на Привличането ви е довела онова, което вие сте избрали по невнимание, а не онова, което сте си мислили, че избирате.

Вижте още:   Толкова е лесно, толкова е просто...

Ако силата не беше винаги включена, ако процесът невинаги действаше, вие можехте да имате една единствена положителна мисъл за нещо и резултатът непременно щеше да се прояви в реалния ви живот. Обаче процесът действа непрекъснато, а не само от време на време, и се захранва от онова, което усещате най-дълбоко и най-трайно. Затова една-единствена много положителна мисъл във вихъра на не толкова позитивни идеи и проекции едва ли ще предизвика желания резултат.

Важното е да запазвате положителната си нагласа сред морето от негативизъм. Важно е да знаете, че процесът винаги действа, дори когато не ви изглежда така.

*Игра на думи. На английски want означава „искам“ и „липсва ми“. – Б.р.

По-щастлив от Бог – Нийл Доналд Уолш, nealedonaldwalsch.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Ако статията е била интересна - моля, споделете я.


Благодарим Ви!!!
х
This window will automatically close in 20 seconds