Силата на мисълта разбива на пух и прах ограничeнията

Тя е основен инструмент за постигане на щастие.  Можем да я използваме, за да се освободим от разбиранията, които ни пречат в живота, и да се докоснем до неизчерпаемия си източник на радост, любов, творчество и всичко, за което сърцето ни искрено копнее.

Той е изпълнен с огромен заряд от творческа енергия, която е основа на всичко.

Всеки път, щом обърнем внимание на нещо, тази енергия вибрира в нас, разширява се, сякаш оживява и зарежда обекта на вниманието ни. Според този материал силата на мисълта е това, което използваме много често несъзнателно, за да фокусираме вниманието си и да градим всичко в живота си. Само по себе си съзнанието не създава благосъстояние, но е проводник на творческата енергия на изобилието, любовта и всичко, което желаем.

Как да използваме тази сила?

Творческият процес започва с една-едничка мисъл. Например искате да имате пухкаво бяло коте. Идеята се оформя в съзнанието ви, харесва ви усещането, когато видите това очарователно създание. Идеята или мисълта е като калъп за отливане.

Тъй като се чувствате добре, мисълта ви често се връща към това усещане и подава енергия на представата ви за конкретното нещо (в нашия пример – котето). Силата на мисълта фокусира вниманието ви и насочва енергията, така че да запълни калъпа, като по този начин идеята ви става все по-осезаема.

Ако това продължи, представата ви ще събере толкова много енергия, че пухкавото бяло коте ще се появи като проявление в царството на чистата енергия и физически ще започне да си проправя път към вас.

Това е забавната част, що се отнася до положителните случки.

От другата страна на творческия процес също несъзнателно използваме способностите на ума си за неща, които не желаем и от които се страхуваме. Отново насочваме вниманието си, предизвиквайки точно това, което не искаме. Ако има нещо, което ви тревожи и непрекъснато мислите за него, по този начин вие директно го призовавате да се случи.

Така че, ако искате да намалите негативните прояви в живота си, обърнете внимание кое е онова отрицателно нещо, върху което насочвате енергията си и ви носи негативни емоции. Щом забележите, че това се случва, не се съпротивлявайте на чувствата си, но и не потъвайте в тях; позволете им да се проявят.

Когато сте наясно с тях и ги приемате, без негодувание, отрицателните усещания ще започнат  да се разсейват и скоро ще изчезнат от само себе си.

Въображението

Целият този процес на представяне на пухкаво котенце, който дадох за пример по-горе, всъщност е съзнателно използване на въображението, което е прекрасно умение на човешкия мозък. Можете да имате всичко, което сте в състояние да си представите. Царството на въображението е много повече от един фантастичен свят. Това е напълно осезаемо ниво на съществуване, от което произлиза всичко в живота.

Когато си представяме нещо, всъщност използваме „вътрешните си очи”, за да разгледаме многото възможности, които са на разположение за нас. Всичко, което можем да си представим, вече съществува в своята енергийна форма някъде. За да се осъществи това, което желаем, просто трябва да използваме силата на мисълта, с която да „подхраним” идеята с положително внимание, а не да я разваляме, мислейки нещо лошо.

Убежденията са само мисли

Дори и благополучието да е повече от достъпно за нас, имаме си портиер (негово величество Съзнанието), който решава какво и как ще изживеем. Това, което отваря или затваря вратата пред щастието ни, е съзнанието и убежденията.

Положителните мисли разтварят портите на благополучието за нас, а отрицателните имат обратния ефект. Можете веднага да разберете какво се случва в живота ви според начина, по който се чувствате.

Въпреки че изглежда да имат много голяма сила, негативните убеждения са само мисли, на които трябва да придадем ново значение, така че да поемат образа на реалността. Те изглеждат по-големи само защото са занимавали съзнанието ни толкова много пъти, че са събрали повече енергия от другите мисли. Хранили сме ги последователно с енергията на вниманието ни.

Тогава, след като подобното привлича подобно, тези мисли са като магнит за други такива. Ако не се контролират, те стават все повече и по-големи, преминавайки от царството на чистата енергия към проявление в реалността. Това е, когато несъзнателно използваме силата на мисълта, за да създадем само изпълняващо се отрицателно предвещание.

Ето така една мисъл се превръща в убеждение или очакване. На този етап можете да кажете: „Причината, поради която вярвам в това, е, защото то просто е истина.” Но всъщност вие вярвате в това, защото толкова много пъти сте мислили за него, че вселенската енергия се е намесила, за да запълни калъпа за вас и това да се превърне в собствената ви реалност. В крайна сметка убежденията са само мисли и с определени усилия можем да ги променим, като с това се променя и животът ни.

Убежденията ограничават или увеличават щастието ни

Преживяванията, които определяме като изобилие, любов и изобщо всички хубави неща, всъщност са едни и същи в същността си: енергиен източник. Той винаги е достъпен за нас, но единственото нещо, което ни пречи да се докоснем до него, е съпротивата, изразена под формата на негативни убеждения.

Можем да се освободим от тях чрез силата на мисълта и тогава изобилието, радостта и любовта ще се се появят в живота ни.

Източник: http://megavselena.bg