Зареждане на храната

По един или друг начин всеки един от нас се стреми да се грижи за здравето си възможно най-добре. Може би четем внимателно съдържанието на продуктите и подбираме възможно най-естествените, може би се стараем да се храним с повече сурови храни, може би съзнателно се храним бавно. А може би не мислим много много какво ядем, но се надяваме да останем здрави.

Разбира се, най-добрият вариант е храната, която слагаме на масата, сама по себе си да е здравословна и полезна за нас. Но колкото и да се стараем, никога не можем да бъдем на 100 % сигурни, че всичко в тази храна е наред – може би има нитрати, може би има консерванти, може би зеленчуците са от оранжерия или човекът, който ги е гледал, е правил това насила, съответно тази негова нагласа не им е повлияла добре… Започнем ли да се замисляме какво може да не е наред с храната ни, списъкът със страхове става огромен.

Позитивното мислене е прекрасно качество. И все пак не е най-доброто решение да си крием главата в пясъка като си повтаряме, че всичко е наред с храната и просто си я хапваме. Имаме силата да направим нещо по въпроса – благословия.

Не случайно в много от религиите се препоръчва молитва преди хранене. И това не се прави, защото Бог ще ни се обиди ако не му благодарим за предоставената храна, а в полза на нашето лично здраве. Благодарността е велика сила, която всеки един от нас може да използва с лекота. Благодарейки на храната и за храната пред нас, ние я зареждаме със светлина и тази светлина прогонва всичко негативно от нашата храна. Така в тялото ни влизат само и единствено полезни вещества.

За някои хора това звучи странно. Трябва им научно обяснение. В този ред на мисли – поклон пред д-р Масару Емото, който доказа по научен път въздействието на красивите думички „благодаря” и „обичам те” върху водата. Чрез тях водата придобива красива правилна кристална структура. Чудесно откритие, което можем да прилагаме всеки ден.

Да кажеш „благодаря” отнема секунди. Да излекуваш тялото си от натрупаните негативи под формата на токсини отнема години. Нека от днес всеки един от нас осъзнато започне да прилага тази практика.

Благодаря на прекрасното грозде, което имам днес за закуска. Благодаря, че то ми дава своята енергия, своите полезни вещества и ме кара да сияя цял ден. Благодаря на човека, който се е погрижил това грозде да порасне, за да мога аз да се нахраня с него. Благодаря на лозата, която го е изхранила със своите сокове. Благодаря. Благодаря. Благодаря.

Не е нужно да казваме благодарността на глас. Може и на ум, но с пълна вяра и осъзнатост, че по този начин всичко, което влиза в тялото ни, е за негово добро.

Изказвайки благодарност на и за храната, можем да си представим как една красива бяла сфера обгражда храната и я зарежда със светлина. През сърцето и дланите на човек преминава огромен поток енергия. Можем да приложим тази енергия като визуализираме как от сърцето ни излиза лъч светлина, който зарежда храната, да поставим длани от двете страни на храната и да видим как между тях изниква красива бяла сфера. Тази сфера се грижи за нас и нашето здраве по най-добрия начин.

Благодарността и визуализацията са две могъщи сили, с които всеки един от нас разполага и които можем да използваме навсякъде и по всяко време. Нека бъдем мъдри и използваме това, което ни е дадено, вместо да се концентрираме единствено върху това кои външни неща могат да ни помогнат.

Благодаря. Благодаря. Благодаря.

Източник: http://zdravaistoria.com