ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ ПОКАЗВА КАК МОЖЕТЕ ДА УСЕТИТЕ „СИЛОВО ПОЛЕ“ ОКОЛО СЕБЕ СИ

Ако разгледате множеството теории за наличието на аура или електромагнитно поле, по всичко личи, че наистина нещо витае около нас. Много хора биха искали да знаят дали можем да усетим това „силово поле“ и каква е ползата от него в нашия прагматичен свят.

Най-новите научни открития показват, че ние използваме това „силово поле“, за да усещаме и избягваме опасности.

Според проучване, публикувано в Cognition journal, учените работя по въпроса „къде“ можем да усетим това поле, което е около нашето тяло.

Тази способност може би се използва, за да предвидим опасността и по-бързо да задействаме своите рефлекси.

Същото, както когато виждате нещо с „бялото на окото си“ и можете да кажете дали ще ви удари, или не и съответно – да се предпазите.

Интересното в това проучване е, че учените създават експеримент, който позволява хората да бъдат „подмамени“ да използват това свое чувство и по този начин да усетят феноменално явление!

Учените намерили нов начин да използват стар експеримент, свързан с ума.

“В класическата интерпретация на този експеримент, ръцете на участниците са скрити от погледа им, но пред себе си те могат да видят фалшива гумена ръка. Учените едновременно четкат фалшивата и истинската ръка на човека. За момент хората твърдят, че могат да усетят и четкането на фалшивата ръка, все едно, че е тяхна.” – newscientist.com

В новата версия на експеримента, скритата ръка на участниците бива търкана с четка, но при фалшивата ръка четката минава над нея, без физически контакт.

“Повечето участници споделили, че усещат „магнетична сила“ или „силово поле“ между четката и гумената ръка. Обаче този ефект отслабвал, когато четката се отдалечи на повече от 30-40 см. от гумената ръка или горе-долу, колкото е разстоянието, определено от учените като междуличностно пространство” – newscientist.com

Следователно, обикновения човек може да усети някакво поле на разстояние около 30 см от физическото тяло. Може би този експеримент „подлъгва“ хората да настроят сетивата си, за да усетят нещо, за което иначе не подозират, че могат.

Нашето подсъзнание е толкова мощно, че ние дори не подозираме всички фини усещания, които то регистрира, за да ни води в нашата реалност.

Изследователите се надяват, че този експеримент ще обясни „силовто поле“, за което много хора споделят, че усещат в ежедневието си и ще даде повод на невро-изследователите да проучат в дълбочина това явление.

Най-забавната част от този експеримент е, че всеки може да го направи у дома. Опитайте сами и споделете в коментарите резултата от вашето изследване.

Източник: http://poznanieto.com